Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea Ta

Mituri false despre albirea dinţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Îţi doreşti o dantură mai albă, mai strălucitoare, care să îţi permită să zâmbeşti larg de fiecare dată când eşti fericită, însă efectele negative pe care se spune că le poate avea albirea dentară te împiedică să ai zâmbetul la care visezi. Care este soluţia?
În primul rând trebuie să ştii că nu eşti singura care se confruntă cu această situaţie, iar miturile despre albirea dentară împiedică multe persoane să aibă zâmbetul pe care şi-l doresc. De aceea, e bine să ştii care sunt motivele false care stau în calea unui zâmbet perfect:
1. Albirea dentară subţiază smalţul dinţilor
Acesta este cel mai des întâlnit mit despre albirea dentară, pe care fără cunoştinţe în domeniul stomatologiei este greu să îl combaţi, cu atât mai puţin să te îndoieşti în totalitate de el. Afirmaţia este, însă, falsă! Mitul a pornit de la sensibilitatea care apare în 50% din cazuri imediat după tratament, însă nu există date ştiinţifice care să demonstreze veridicitatea sa. Mai mult, tot mai multe studii de specialitate au demonstrat contrariul şi au ajutat la îmbunătăţirea produselor profesionale folosite de către medicii dentişti pentru albirea dentară. Atenţie, însă! Fluorizarea este obligatorie după albirea dentară!
2. Efectele nu sunt durabile
Bazele acestui mit stau în confuzia pe care pacienţii o fac între albirea dentară şi igienizarea profesională. Şedinţa de profilaxie (igienizarea), care constă în detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow şi fluorizare, curăţă dantura, oferindu-i un aspect mai strălucitor, chiar şi mai alb. Dar acest lucru se datorează curăţării în urma căreia dinţii sunt aduşi la nuanţa lor naturală, nuanţă ce suferă modificări din cauza coloraţiilor din salivă, a plăcii bacteriene etc. În urma tratamentului de albire dentară, nuanţa naturală a dinţilor este modificată chimic spre una mai deschisă. Efectele lampei cu plasmă pot dura până la 2-3 ani, dacă nu se consumă des alimente ce pot colora dantura.
3. Este o procedură dureroasă
În cazul în care există probleme de sănătate dentară netratate (carii, gingii inflamate şi retrase, zone de demineralizare, zone cu hipersensibilitate), da, tratamentul de albire poate fi unul dureros. Dar atunci când este realizat într-o clinică dentară, specialistul poate preveni apariţia durerii prin tratamente anterioare corespunzătoare: igienizare, fluorizare, tratarea cariilor etc. Un grad de sensibilitate în primele 24 de ore este normal (deşi nu apare întotdeauna), însă prelungirea acestui interval sugerează apariţia unei complicaţii şi necesită îngrijiri suplimentare.
După o analiză a danturii tale, stomatologul va şti câte şedinţe de albire dentară sunt indicate pentru a ajunge la rezultatul dorit. Produsele pentru albit care nu sunt folosite de către medicii dentist nu sunt indicate şi, în funcţie de concentraţia lor şi de frecvenţa cu care le foloseşti, pot fi dăunătoare. (www.eva.ro)

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA | Festivalul cizmelor de cauciuc pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia: Prima zăpadă din iarna 2024-2025 nu a adus motive de bucurie Undeva în municipiul Alba Iulia, pe strada Emil Racoviță, prima zăpadă din iarna 2024 – 2025 nu adus motive de bucurie, ci mai degrabă revoltă din partea unui cetățean, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea