Rămâi conectat

Actualitate

Întrebări adresate domnului primar Rusu Traian din Ighiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În urma articolelor apărute în ziarul Unirea, în care domnul primar Rusu Traian face un bilanţ al activităţii sale şi a echipei lui de consilieri, surprinşi de laudele edilului, cetăţenii comunei doresc prin intermediul nostru să îi adreseze unele întrebări, „şefului administraţiei locale”. Precizăm că aceştia doresc să-şi păstreze anonimatul, pentru a nu întâmpina dificultăţi în cadrul primăriei Ighiu, la eliberarea unor documente şi avize.
Vă întrebăm domnule primar, cum sau risipit cele aproximativ 6 miliarde pe care le-aţi încasat din vânzarea patrimoniului comunei (primăria veche, CAP Ighiu, Ţelna, magazine săteşti)?
De ce nu apar public declaraţiile dumneavoastră de avere şi interese, din care să rezulte că în timpul mandatului dumneavoastră de primar (pe un salariu nu prea mare!) aţi reuşit să vă construiţi câteva locuinţe cu o valoare foarte ridicată şi sa vă cumpăraţi câteva maşini?
De ce toate lucrările de reparaţii, întreţinere şi construcţie, care sau executat pe raza comunei (şcoli, grădiniţe şi sediul nou ai Primăriei) au fost executate de către rude ale dumneavoastră (unchi, cumnat şi fini), sub paravanul unor firme, ajungându-se ca toţi cetăţenii comunei să afirme că lucrările sunt executate de către firma domnului primar?
De ce v-aţi opus ani de-a rândul, chiar, şi în instanţele judecătoreşti, retrocedărilor terenurilor, aparţinătoare bisericii ortodoxe Ighiu, făcând ca aceasta să piardă indirect 1 milion de euro, bani necesari în vederea construirii unei noi biserici?
De ce aţi ordonat asfaltarea unor străzi secundare, chiar şi în extravilanul localităţii, spre proprietatea consilierilor dumneavoastră PD-L, fără un trafic important, în detrimentul altor artere foarte circulate din comună -strada şcolii, strada bisericii, strada pajiştii din Ighiu?
V-aţi amestecat şi chiar aţi preluat conducerea composesoratelor din comună, pentru a avea acces la sumele venite din subvenţii şi a le dirija spre anumite firme prietene.
De ce vă asumaţi realizările altora (foşti primari) şi chiar pe banii cetăţenilor – canalizare şi gaz metan?
Aţi mărit numărul angajaţilor la peste 40 de persoane în cadrul primăriei.
De ce aţi favorizat consilierii PD-L în a cumpăra şi concesiona terenuri şi clădiri fără a organiza o licitaţie deschisă şi transparentă?
Biroul de presă al USL Ighiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie | COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNĂ, în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, averse torențiale

Bera Larisa

Publicat

în

24 iulie | COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNĂ, în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, averse torențiale ANM a emis miercuri, 24 iulie 2024, o avertizare de cod galben și portocaliu de furtună, în Alba și alte județe din țară. COD GALBEN Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 10 – 25 iulie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea