ANAF cu ochii pe nunți. Confiscări și amenzi de peste 1,2 milioane de lei
ANAF cu ochii pe nunți. Confiscări și amenzi de peste 1,2 milioane de lei
Industria nunților din România nu iese din vizorul ANAF. La începutul lunii februarie, Fiscul a demarat o operațiune impresionantă. În urma controalelor efectuate de inspectori, s-au făcut confiscări în valoare de peste 1,2 milioane de lei. Acțiunile vor continua într-un ritm susținut, a transmis instituția.
Cel mai important element pentru mirese, când vine vorba despre nuntă, a devenit prioritate și pentru Fiscul român. Magazinele cu rochii de mireasă dintr-un județ al țării au fost vizate de o serie de controale.
Neregulile descoperite au atras sancțiuni pentru operatorii economici, aceștia au rămas fără marfa cu probleme.
S-au confiscat sute de articole vestimentare din magazinele din Oradea, după ce administratorii societăților nu au putut prezenta documente de proveniență pentru ele.
Valoarea bunurilor depășește 1,2 milioane de lei.
Citește și: Pușcărie de până la 6 ani pentru cei care ignoră somațiile ANAF. Contribuabilii au termen 15 zile să prezinte documentele solicitate
Instituția a transmis că operatorii economici au fost sancționați și cu câte o amendă în valoare de 5.000 lei în baza art.LVI, alin. (11)-(12) din Legea 296/2023 privind combaterea activităților economice ilicite.
Acțiunile de control demarate de ANAF vor „continua într-un ritm susținut”.„În cadrul acțiunilor de control desfășurate în 07.02.2025 și 11.02.2025 de către inspectorii din cadrul DGAF, pe raza județului Bihor, cu scopul îmbunătățirii conformării voluntare, prevenirii, descoperirii și combaterii evaziunii fiscale, au fost confiscate bunuri din categoria îmbrăcăminte/textile în valoare totală de peste 1.235.000 lei.
Astfel, ca urmare a inventarierii stocului de rochii de mireasă și rochii de gală expuse în două magazine din municipiul Oradea, județul Bihor, inspectorii antifraudă au descoperit un număr de 423 piese de îmbrăcăminte pentru care administratorii societăților nu au putut prezenta documente de proveniență, acestea nefiind înregistrate în evidențele contabile”, a transmis ANAF.
„Totodată, operatorii economici au fost sancționați cu câte o amendă de 5.000 lei în baza art.LVI, alin. (11)-(12) din Legea 296/2023 privind combaterea activităților economice ilicite și confiscarea celor 423 de produse.
Acțiunile de control vor continua într-un ritm susținut, atât pentru îndeplinirea scopului preventiv de a responsabiliza contribuabilii cu privire la obligațiile legale de fiscalizare, declarare și plată care le revin, cât și pentru identificarea și sancționarea activităților comerciale incorecte și evazioniste”, se precizează în comunicatul transmis de ANAF.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Actualitate
VREME în răcire semnificativă: Nopți și dimineți geroase, inclusiv în Alba. Recomandări ale autorităților
VREME în răcire semnificativă: Nopți și dimineți geroase, inclusiv în Alba. Recomandări ale autorităților Cel puțin până marți 18 februarie 2025, în județele din nordul, nord-estul și centrul țării, între care și Alba, vremea va fi rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger. Citește și: Cum va fi VREMEA în România […]