CNAS analizează funcţionarea Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate. Prestatorii de servicii de mentenanță convocați în regim de urgență
CNAS analizează funcţionarea Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate. Prestatorii de servicii de mentenanță convocați în regim de urgență
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că a convocat de urgenţă prestatorii de servicii de mentenanţă pentru componentele Platformei Informatice din Asigurările de Sănătate (PIAS), în urma unor erori de funcţionare.
Citește și: PENSII 2025: Când va avea loc mica recalculare. Anunțul așteptat de pensionari
Solicitarea vine ca urmare a raportărilor venite din partea unor furnizori de servicii medicale care au semnalat dificultăţi de utilizare. Specialiştii analizează parametrii de funcţionare ai platformei pentru a determina dacă sunt necesare intervenţii tehnice.
CNAS reaminteşte că, în cazul problemelor de funcţionare a PIAS, furnizorii pot acorda servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale în regim offline, raportarea electronică putând fi efectuată ulterior, în termen de trei zile lucrătoare, conform legislaţiei în vigoare.
Pentru luna decembrie 2024, termenul limită pentru raportarea activităţii realizate este extins până la 20 ianuarie 2025, astfel încât toate segmentele de asistenţă medicală să poată finaliza procedurile informatice corect şi complet.
Biroul de presă CNAS a subliniat importanţa acestei măsuri pentru asigurarea continuităţii serviciilor de sănătate în contextul eventualelor disfuncţionalităţi ale platformei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Taxe pe salariu 2025 în România, cu mult peste media regiunii, potrivit datelor colectate de Uniunea Europeană: „Știai că statul îți ia 70% din veniturile lunare?”
Taxe pe salariu 2025 în România, cu mult peste media regiunii, potrivit datelor colectate de Uniunea Europeană: „Știai că statul îți ia 70% din veniturile lunare?” „Știai că statul îți ia 70% din veniturile lunare?”, se întreabă deloc retoric economistul Radu Georgescu, într-un amplu comentariu care explică modul cum acest lucru afectează majoritatea populației, lipsită […]