Rămâi conectat

Actualitate

Prima nouă taxă din 2025: Cu cât se vor scumpi litrul de benzină și motorină, după o decizie a Parlamentului

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Prima nouă taxă din 2025: Cu cât se vor scumpi litrul de benzină și motorină, după o decizie a Parlamentului

Un plin de combustibil ar putea costa cu câțiva zeci de lei mai mult de la începutul anului viitor, după ce Parlamentul a decis în această săptămână prima nouă taxă din 2025.

Citește și: Taxe, salarii și pensii din 2025: Planul fiscal al Guvernului pentru reducerea deficitului bugetar a fost trimis la Bruxelles

Un plin de combustibil ar putea costa de la începutul anului viitor cu 25 de lei mai mult. Un litru de benzină și motorină costă acum puțin peste 7 lei. De la 1 ianuarie, prețul la pompă ar putea ajunge la 7,56 lei.

S-ar putea scumpi, așadar, un litru de benzină și motorină cu până la 50 de bani, spun cei din domeniu. Și asta pentru că Parlamentul a decis în această săptămână prima nouă taxă din 2025.

Un impozit suplimentar de 0,5% din cifra de afaceri pentru toate companiile din domeniile energie, petrol și gaze. Această taxă este în vigoare și anul acesta, de la începutul acestui an, însă se aplică doar pentru companiile care au o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro. Parlamentul a decis însă să elimine acest prag.

Așadar, vizații de nouă măsură sunt mici benzinari, adică 20% dintre benzinăriile din țara noastră. Iar prețurile vor fi mai mari din cauza acestei noi taxe.

A fost menționat și faptul că de la 1 ianuarie 2025 ar putea crește acciza la carburanți. S-ar putea indexa cu rata inflației, spun economiștii.

Guvernul, însă, nu a luat momentan o decizie. Anul acesta acciza la carburanți a crescut de două ori. Prima oară la data de 1 ianuarie 2024, a doua oară la data de 1 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua aplicație MAI pentru sesizarea comportamentului agresiv în trafic: Ce sancțiuni riscă șoferii care nu respectă regulile

Bera Larisa

Publicat

în

Noua aplicație MAI pentru sesizarea comportamentului agresiv în trafic: Ce sancțiuni riscă șoferii care nu respectă regulile Aplicația Ministerului Afacerilor de Interne a devenit activă duminică, iar prin intermediul acesteia șoferii pot reclama comportamentul agresiv al altor participanți la trafic. Comisarul șef de poliție Bogdan Oproiu, de la Poliția Rutieră din IGPR a menționat faptul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea