Virusul MPOX evoluează: Noua tulpină se transmite preponderent de la om la om și a făcut zeci de victime în primele 9 luni din 2024
Virusul MPOX evoluează: Noua tulpină se transmite preponderent de la om la om și a făcut zeci de victime în primele 9 luni din 2024
Un nou studiu arată că varianta recentă a virusului mpox prezintă o capacitate crescută de transmitere de la om la om, spre deosebire de formele anterioare ale virusului, care se răspândeau în principal prin contactul cu animale.
Citește și: ALERTĂ în Europa din cauza virusului mpox: A fost detectat primul caz de infectare în Suedia și se așteaptă ca numărul cazurilor să crească
Autorii cercetării, publicate în revista Cell, precizează că noile epidemii de mpox din Africa sunt influențate de mai mulți factori.
„Cazurile umane de mpox din Republica Democrată Congo (RDC) sunt alimentate de două scheme de transmitere”, au declarat autorii studiului.
Recent, Germania a emis o avertizare de călătorie după ce a fost detectată o tulpină extrem de infecțioasă a virusului, clade Ib, pentru prima dată în țară.
Călătorii au fost sfătuiți să „își ia măsuri de precauție suplimentare” în timpul vizitelor în Germania, unde a fost confirmat un caz al acestei variante.
Institutul Robert Koch (RKI), centrul de control al bolilor din Germania, a menționat că riscul pentru populația generală este scăzut, dar „monitorizează situația foarte îndeaproape și își ajustează recomandările dacă este necesar.”
Persoana afectată a fost infectată în străinătate, dar nu au fost oferite detalii suplimentare, conform surselor din domeniul sănătății.
Noua tulpină MPOX a făcut zeci de victime în primele 9 lui din 2024
Se consideră că focarul acestei tulpini a avut originea în Republica Democratică Congo, unde au fost raportate 5.399 de cazuri și 25 de decese în primele nouă luni ale anului 2024, potrivit Agerpres.
De asemenea, s-a observat o extindere a cazurilor în alte regiuni ale continentului, numărul total de cazuri suspecte de mpox în acest an atingând cifra de 42.438, cu 8.113 cazuri confirmate, conform datelor furnizate de Centrul African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
În total, cel puțin 1.000 de decese de mpox au fost raportate în Africa, ceea ce a determinat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să declare o urgență sanitară globală pentru a doua oară în doi ani. Alte cazuri de tulpină clade Ib au fost semnalate și în Suedia, Thailanda și India.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni
Cum va fi VREMEA până în ajun de Crăciun: Temperaturi normale pentru această perioadă, în preajma sărbătorilor. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Meteorologii ANM au publicat vineri, 22 noiembrie 2024, estimările pentru următoarea lună, oferind primele indicii despre cum va fi vremea în preajma sărbătorilor de iarnă. Conform prognozei, săptămâna de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan