Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Hidro Mecanica Șugag își precizează poziția după scandalul din Liga 4, de la derby-ul cu Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Hidromecanica Șugag a învins Performanța Ighiu într-un meci derby-ul etapei a noua din Liga 4, meci ce a avut momente speciale, tensiune, nervi și două cartonașe roșii.

În actul secund au fost evenimente tensionate pe gazon și la marginea terenului, iar gazdele își precizează poziția printr-o postare în mediul online.

Relatarea noastră a fost următoarea:

„Hidro Mecanica Șugag – Performanța Ighiu 4-2 (2-1):

Un derby încins, spectaculos (1-0, 1-1, 2-1, 2-2), încărcat de evenimente (două bare și alte două goluri anulate, câte unul de fiecare parte), o triplă Greapcă, la gazde. În prima repriză, la scorul de 1-1, Gavrilă (Performanța) a transformat un penalty (34), dar centralul D. Iviniș a anulat reușita, considerând că jucătorul, care a alunecat, a atins de două ori balonul (deși inițial a arătat centrul terenului). Vizitatorii au egalat printr-un gol rar văzut pe stadioane, o lovitură liberă de la peste 70 de metri bătută de portarul Andrei Anghel, balonul păcălindu-l pe Șerban (ex-CSU Alba Iulia). Nervii au degenerat, după un episod cu portarul oaspeților, cele două tabere s-au încăierat, la un moment dat, iar Selagea, în calitate de jucător, l-a temperat, la gard, pe Ioan Budin, pentru a nu se ajunge la alte evenimente. În cele din urmă au primit cartonașe roșii I. Budin (de la gazde) și Căt. Manciulea (delegatul oaspeților), ambii în afara terenului, pe fondul scăpării jocului din mână de arbitrul divizionar. Oaspeții au acuzat și faptul că al doilea penalty a fost acordat eronat, faultul fiind în exteriorul suprafeței de pedeapsă

Iar în cele ce urmează vă prezentăm punctul de vedere al primei clasate, care îi acuză pe centralul Darius Iviniș, pe portarul și delegatul vizitatorilor.

Drept la replică
Comunicat Hidro Mecanica Șugag privitor la evenimentele întâmplate la meciul de campionat cu Performanța Ighiu
„Într-un articol apărut în mediul online, prezentat opiniei publice, s-a prezentat că scandalul izbucnit la partidă de sâmbătă, A ÎNCEPUT DIN CAUZA REPREZENTANȚILOR HIDRO MECANICII ȘUGAG – TOTAL NEADEVĂRAT
Hidro MECANICA este o echipa ospitalieră care își respecta adversarii și principiile fair-play-ului sportiv, onestitatea, jocul curat indiferent de rezultatul competiției.
Respectarea acestor valori ajută la prevenirea comportamentelor nedorite, cum ar fi dopajul, violența sau discriminarea, promovând în același timp spiritul de echipă și respectul față de adversari.
Dacă o echipă nu știe sa se comporte într-un mediu ospitalier, nu mai este problema noastră, asta ține de educația primită (la copii și juniori sau în familie).
SCANDALUL A ÎNCEPUT DIN CAUZA CENTRALULUI DELEGAT DE AJF ALBA, SĂ CONDUCĂ ACEASTĂ PARTIDĂ, DARIUS IVINIȘ (ARBITRU DIVIZIONAR!!) ȘI A GOALKEEPER-ULUI OASPEȚILOR, ANDREI ANGHEL.
După marcarea acelui „eurogol” (vom ajunge și acolo), s-a bucurat ostentativ, în plus arătând gesturi obscene către spectatorii aflați în spatele său, inflamând spiritele.
Centralul Iviniș nu a venit nici măcar să îi tragă atenția verbal sau sa fie avertizat cu un cartonaș galben pentru gestul nesportiv.
Într-un moment de frustrare, portarul Performanței a degajat o minge în afara terenului de joc, nearătând în nici un moment că îi pare rău, ba mai mult a început să se certe și să folosească cuvinte jignitoare la adresa oficialilor Hidro Mecanicii.
Aceste GESTURI NESPORTIVE AU FOST TRECUTE CU VEDEREA DE CEL CARE A FOST TRIMIS SĂ ÎMPARTĂ DREPTATEA – CENTRALUL IVINIȘ.
La un duel între doi jucători la marginea careului, S-A ISCAT UN MIC CONFLICT, IAR portarul Anghel A PĂRĂSIT POARTA, DUCÂNDU-SE ÎN ACEA ZONĂ, UNDE L-A LOVIT PE JUCĂTORUL HIDRO MECANICII GREAPCĂ CU UN PUMN ÎN CAP.
CENTRALUL IVINIȘ NU A ACORDAT PENTRU ACEST DIN NOU GEST NESPORTIV – CARTONAȘUL ROȘU CARE ÎL IMPUNE REGULAMENTUL.
La faza despre care vorbim, de pe banca vizitatorilor au INTRAT ÎN TEREN MAI MULȚIJUCĂTORI, care s-au îndreptat spre locul scandalului, IAR DIN PARTEA HIDRO MECANICII AU FOST PREZENȚI DOAR OAMENII DE ORDINE.
ȘI ÎN ACEST CAZ, SE IMPUNEA MĂSURI DISCIPLINARE DIN PARTEA CENTRALULUI IVINIȘ, CARE AU RĂMAS FĂRĂ REZULTAT.
Tot centralul divizionar a lăsat jocul liber, nesancționând în nici un moment, JOCUL AGRESIV PRESTAT DE FORMAȚIA OASPETE, intrările peste limita regulamentului nefiind sancționate cu avertismente.
În schimb, acesta a acordat numai puțin de 6 CARTONAȘE GALBENE FOTBALIȘTIILOR HIDRO MECANICII(!!!).
Antrenorul oaspeţilor – CIPRIAN SELAGEA A PĂRĂSIT TERENUL DE JOC, PENTRU A VENI LA GARD SĂ POARTE O DISCUȚIE, CU DELEGATUL HIDRO MECANICII – IOAN „NELUȚU” BUDIN – GESTUL NEFIIND SANCȚIONAT DE CENTRALUL IVINIȘ.
REFERITOR LA „EUROGOL”
NU A FOST VORBA DE NICI UN „EUROGOL”, de fapt fiind O SIMPLĂ DEGAJARE, PORTARUL HIDRO MECANICII ȘERBAN, NEȘTIIND CĂ ESTE O LOVITURĂ LIBERĂ DIRECTĂ, ACESTA A CREZUT CA ESTE UNA INDIRECTĂ, A LĂSAT MINGREA SĂ AJUNGĂ ÎN POARTĂ, FĂRĂ SĂ FIE ATINSĂ DE NIMENI.
Referitor la scandalul IOAN NELUȚU”BUDIN ȘI A DELEGATULUI PERFORMANȚEI – Cătălin Manciulea
SCANDALUL A IZBUCNIT DIN TABĂRA OASPETE: DELEGATUL DE JOC AL OASPEȚILOR – MANCIULEA A PĂRĂSIT SPAȚIUL TEHNIC REZERVAT BĂNCILOR DE REZERVE, ȘI S-A ÎNDREPTAT CĂTRE DELEGATUL HIDRO MECANICII IOAN ” NELUȚU”BUDIN – CARE SE AFLA ÎN ACEL MOMENT ÎN ZONA VESTIARELOR, PENTRU A-I CERE SOCOTEALĂ PRIN GESTURI PROVOCATOARE (CAP ÎN GURĂ ȘI ÎMPINGERI) CARE NU ȘI-AU LOCUL LA UN MECI DE FOTBAL.
ÎN SITUAȚIA DE FAȚĂ, DELEGATUL NOSTRU INSTINCTIV A RIPOSTAT PRIN GESTURI DE AUTOAPĂRARE.
ȚINEM SĂ PRECIZĂM, IOAN „NELUȚU” BUDIN DIN POSTURA DE PREȘEDINTE ȘI APOI DELEGAT AL HIDRO MECANICII, A CALMAT ȘI A CONDUS SPRE O STARE DE AMELIORARE A PROBLEMELOR ȘI INCINDENTELOR, CARE FĂRĂ INTERVENȚIA SA, PUTEAU DEGENERA ÎN CEVA MAI GRAV.
În încheiere, regretăm evenimentele întâmplate și sperăm că pe viitor să nu mai asistăm la astfel de episoade nedorite în sportul pe care îl iubim cel mai mult – FOTBALUL”
Vă mulțumim!
Hai Hidro Mecanica! FORZA ȘUGAG!”
Foto: Hidro Mecanica Șugag

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO | Vicențiu Stoica, Tenis Club Sun Alba Iulia, locul I la Târgu Mureș: „Pasiune și ambiție”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Vicențiu Stoica, Tenis Club Sun Alba Iulia, locul I la Târgu Mureș: „Pasiune și ambiție” Victorie pentru Tenis Club Sun din Alba Iulia într-o competiție sportivă desfășurată la Târgu Mureș, acolo unde sportivul Vicențiu Stoica si-a adjudecat locul I la categoria nivel roșu. Citește și: FOTO | „Cupa Alba Junior”: Tenis Club Sun, șase mici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea