Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Bărbat din Ocna Mureș, condamnat la închisoare ce executare pentru trafic de droguri de risc: Inculpatul susținea că fuma canabis adus din Spania pentru a-i ameliora durerile provocate de cancer

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Bărbat din Ocna Mureș, condamnat la închisoare ce executare pentru trafic de droguri de risc: Inculpatul susținea că fuma canabis adus din Spania pentru a-i ameliora durerile provocate de cancer

Sorin A., un ocnamureșean de 53 de ani, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri de risc și introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc.

El aducea cannabis din Spania pentru consum propriu, dar îl și oferea unor cunoscuți. Cazul a fost descoperit după ce un alt bărbat a mers, în 23 aprilie 2021, împreună cu fiul său, la poliție și a predat o substanță vegetală ambalată în două pliculețe de plastic, despre care au afirmat că este canabis. Ulterior, tânărul a declarat că a procurat pliculețele de la cel care avea să fie trimis în judecată.

Citește și: FOTO | DIICOT Alba Iulia: Bărbat reținut pentru trafic de droguri. Ce au găsit polițiștii la percheziție

În data de 10 iunie 2022 a avut loc o percheziție în casa „furnizorului”, unde s-a descoperit un gram de canabis într-un șervețel și alte 2,7 grame într-o cutie de carton. La audieri, ocnamureșeanul de 53 de ani a spus că este consumator de canabis din cauza faptului că suferă de cancer, iar acesta îi ușurează suferința. De asemenea, a mai spus că ceea ce au descoperit oamenii legii sunt resturi culese din ghivece aruncate la gunoi, în Spania, de oameni care cultivă în mod legal planta.

Anchetatorii au reținut că individul a vândut consumatorilor din Ocna Mureș canabis la prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei gramul. De asemenea, pentru că a adus canabis în țară, între anii 2019 și 2022, acesta a fost judecat și pentru introducerea în țară de droguri.

”Inculpatul a declarat în faţa organelor de urmărire penală că substanțele identificate în locuința sa îi aparțin, acestea fiind fragmente de frunze de canabis pe care le-a cules din Spania din ghivecele aruncate la gunoi de către persoane care cultivau în mod legal canabis pentru consum propriu. Inculpatul a recunoscut că le-a oferit canabis martorilor (…), fără a le cere bani pentru aceasta. De asemenea, a afirmat că este consumator de canabis întrucât suferă de cancer și substanţa îi atenuează durerile”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Procurorii au reușit să demonstreze, prin declarațiile martorilor, că bărbatul furniza drogul și contracost. În final, instanța de fond l-a condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 9 luni de închisoare cu executare. Hotărârea Tribunalului Alba, din 3 octombrie 2024, poate fi contestată cu apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Părinții și bunicii din Alba Iulia, nemulțumiți că nu pot intra în școli și grădinițe: ”Lasă impresia că se află la pușcărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Părinții și bunicii din Alba Iulia, nemulțumiți că nu pot intra în școli și grădinițe: ”Lasă impresia că se află la pușcărie” Interzicerea accesului părinților și bunicilor în școli și grădinițe și nici chiar în curtea unităților de învățământ a creat un val de nemulțumire în rândul acestora, mai ales că au trecut mai bine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea