Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

25 octombrie 2024 |  „Saga buciumanilor” se lansează la Alba Iulia: O adevărată istorie orală culeasă și pusă în pagini

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

25 octombrie 2024 |  „Saga buciumanilor” se lansează la Alba Iulia: O adevărată istorie orală culeasă și pusă în pagini

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Asociația „Baia Domnilor” din Bucium Poieni, organizează lansarea lucrării „Saga buciumanilor”, o adevărată istorie orală culeasă și pusă în paginile celor 6 volume de profesor doctor Mirela Crâsnic.

Citește și : Depozit legal pentru publicațiile editate în județul Alba: Ce amenzi riscă cei care nu contribuie la fondul de documente

Evenimentul cultural va avea loc la Sala de conferințe a Vilei Steaua Nordului, vineri, 25 octombrie 2024, începând cu ora 14:00 și va fi deschis de Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Despre cărți și autoare vor vorbi Mircea Costinaș și Ovidiu Bolunduț, vicepreședinți ai Asociației „Baia Domnilor” din Bucium Poieni și scriitorii Ioan Bembea și Daniela Floroian. Lansarea de carte va fi însoțită de momente muzicale susținute de Corul „Alburnus Maior” din Roșia Montană, dirijor prof. Marcela Burz și de Corul „Vestitorii” din Brad, dirijor prof. Daniel Benea, iar iubitorii de artă plastică vor putea admira o expoziție cu tablouri pictate cu cafea, a pictoriței hunedorence Vali Antonescu, cea care a realizat cele șase coperți ale volumelor „Saga buciumanilor”. La finalul evenimentului cultural va fi prezentat publicului, volumul de debut al poetului Liviu Mic, intitulat „Nostalgii”.

Profesor doctor Mirela Crâsnic s-a născut la Bucium Muntari în județul Alba. A urmat cursurile Facultății de Litere, Istorie și Jurnalism din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, a Facultății de Științe Economice din Brașov și a Facultății de Geografie din cadrul Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca. Actualmente este profesoară la Liceul Tehnologic „Crișan” din Criscior și cercetător acreditat CNSAS.

A publicat articole în ziarele „Tribuna” din Sibiu, „Unirea” din Alba Iulia și „Zarandul” din Brad și a adus în lumina tiparului volumele: „Colonelul Mircea Costinaș – un destin la limita supraviețuirii”; „Tradiții și contrabandă cu aur la Roșia Montană, Abrud și Bucium”; „Biserica din Bucium Poieni. Trei secole de existență”. Dar cea mai intensă muncă de cercetare a desfășurat-o pentru a scrie cele șase volume intitulate pe bună dreptate „Saga buciumanilor”, volume în care prezintă memoria cultural-istorică a satelor componente ale comunei Bucium, prin intermediul unor interviuri cu oamenii locului.

Toți cei care doresc să participe la eveniment sunt așteptați vineri, 25 octombrie 2024, la Sala de conferințe a Vilei Steaua Nordului. Intrarea la eveniment este liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Anca Sava, diplomă de onoare: Ziua Europeană a Luptei Împotriva Traficului de Persoane, la Centrul Regional Alba Iulia

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Anca Sava, diplomă de onoare: Ziua Europeană a Luptei Împotriva Traficului de Persoane, la Centrul Regional Alba Iulia Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, a fost prezent astăzi, 18 octombrie, la evenimentul organizat de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centru Regional Alba Iulia, desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea