Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Dimineață de iarnă în România: Temperaturi negative în mai multe localități din țară, la mijlocul lui octombrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Dimineață de iarnă în România: Temperaturi negative în mai multe localități din țară, la mijlocul lui octombrie 2024

Dimineața de vineri, 18 octombrie 2024, la ora 8:00, se înregistrau temperaturi negative în mai multe zone din țară. Meteorologii au estimat că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

În timp ce la Miercurea Ciuc temperatura a fost de -6 grade, la Alba Iulia termometrele arătau vineri dimineața o temperatură de 0 grade Celsius.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 11 NOIEMBRIE 2024: Temperaturile scad și se răcește în mai multe zone. Prognoza METEO de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Temperaturile negative înregistrate vineri, 18 octombrie, la ora 8:00:

-6 grade Miercurea Ciuc
-5 grade Întorsura Buzăului
-5 grade Topliţa
-5 grade Joseni
-5 grade Obârșia Lotrului -4 grade Câmpeni
-4 grade Poiana Stampei
-3 grade Braşov
-3 grade Sfântu Gheorghe
-3 grade Dumbrăveni
-2 grade Târgu Mureș
-2 grade Rădăuţi
-2 grade Târgu Lăpuș
-1 grad Bacău
-1 grad București Băneasa

La Miercurea Ciuc, temperatura a fost chiar mai scăzută între orele 6:00 și 7:00. Staţia meteo de aici a înregistrat o minimă de minus 7,6 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional.

Meteorologul previzionist de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Ovidiu Câmpean, a declarat, pentru AGERPRES, că această valoare a fost înregistrată între orele 06:00 şi 07:00 şi a fost determinată de o masă de aer rece şi un regim anticiclonic, condiţii normale pentru această perioadă.

Şi în celelalte localităţi harghitene s-au înregistrat temperaturi negative şi a căzut brumă.

Potrivit lui Ovidiu Câmpean, la Topliţa au fost minus 5,3 grade Celsius, la Joseni s-au înregistrat minus 4,9 grade, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc s-a consemnat o valoare de minus 1,8 grade Celsius.

De asemenea, a fost înregistrat şi fenomenul de inversiune termică, la staţia de munte Bucin temperatura fiind mai ridicată, de minus 1,9 grade Celsius.

Aceste temperaturi sunt sub medie, fiind mai rece decât normalul perioadei, dar nu este ceva neobişnuit pentru judeţul Harghita.

De altfel, cea mai scăzută temperatură a zilei de 18 octombrie la Miercurea-Ciuc a fost în anul 1988, când s-au înregistrat minus 11 grade Celsius.

Meteorologul a precizat că, în zilele următoare, vremea rămâne rece dimineaţa şi frumoasă ca aspect în cursul zilei, fără să se înregistreze precipitaţii, iar apoi va încălzi treptat, dar dimineţile vor fi tot răcoroase.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenul La Nina poate apărea din nou în această toamnă și să dureze până în martie: Poate provoca fenomene meteorologice extreme pe întreaga planetă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fenomenul La Nina poate apărea din nou în această toamnă și să dureze până în martie: Poate provoca fenomene meteorologice extreme pe întreaga planetă Centrul de predicție climatică al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice a anunțat că există 60% șanse ca un eveniment La Nina slab să se dezvolte în această toamnă și să dureze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea