Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: „Medicul îndeamnă să mănânci consistent, pentru că nu are o pregătire duhovnicească”

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: „Medicul îndeamnă să mănânci consistent, pentru că nu are o pregătire duhovnicească”

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a răspuns unei întrebări, legată de dezlegarea de la post pentru o persoană cu afecțiuni neurologice. Întrebarea venea în contextul în care persoanei i se recomandase de către medic să mănânce mai consistent. Arhiepiscopul a sfătuit să nu se urmeze recomandările medicului în „cele sufletești”, afirmând că medicul nu are o pregătire duhovnicească.

Citește și: ÎPS Teodosie, despre atei: Negarea existenței lui Dumnezeu, lipsă de sănătate mintală

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, joi, la o emisiune la Radio Dobrogea, de o persoană care are o boală neurologică, dacă poate cere dezlegare de la duhovnic să mănânce frupt în zi de post, având în vedere că i s-a recomandat să mănânce foarte bine.

“Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti. Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, că nu are o pregătire duhovnicească. Dacă vi se pare jertfa mică doar cu postul acum cereţi o dezlegare exagerat de mare. Nici vorbă. Nu mâncarea de dulce vă face sănătoasă, ceea ce vă îngreunează. Are toxine şi vă face mai rău. Ţineţi rânduiala. Nu cereţi dezlegare că nu are voie duhovnicul să calce rânduielile. Astea sunt rânduieli comune tuturor creştinilor şi mai multă rugăciune, mai multă credinţă în Dumnezeu şi va fi mai bine”, a afirmat ÎPS Teodosie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Burse școlare 2024-2025: Când vor fi încărcate cardurile cu tranșa din luna noiembrie

Bera Larisa

Publicat

în

Burse școlare 2024-2025: Când vor fi încărcate cardurile cu tranșa din luna noiembrie În urma aprobării metodologiei-cadru de acordare a burselor, prin Ordinul ME nr. 5.518/2024, data la care primesc banii elevii, s-a modificat în anul școlar 2024-2025. Citește și: Burse şcolare 2024-2025: Modificări în metodologie, la 3 săptămâni de la începerea anului şcolar. Ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea