Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

VIDEO | Bază sportivă în curtea Colegiului H.C.C din Alba Iulia: Stadiul lucrărilor, la 4 ani de la start

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

VIDEO | Bază sportivă în curtea Colegiului H.C.C din Alba Iulia: Stadiul lucrărilor, la 4 ani de la start

În dimineața lui șaptesprezece octombrie al anului 2024 un ciocan timid se auzea bătând pe șantierul a ceea ce se dorește a fi o bază sportivă modernă în curtea Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, la aproape o jumătate de deceniu de când proiectul a luat naștere în „laboratoarele” Consiliului Local Alba Iulia.

Citește și: FOTO Bază sportivă modernă la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”: Teren multifuncțional, clădire cu vestiare și nocturnă. Investiție de 1,4 milioane lei

În anul 2020 consilieri locali ai municipiului Alba Iulia au votat favorabil pentru aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții “C.N.I.” S.A., a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții, în valoarea de circa 1,4 milioane de lei cu finanțare integrală din bugetul de stat.

Vineri, 21 mai 2021, viceprimarul municipiului Alba Iulia: „S-a mai făcut un pas, mic la prima vedere dar care are importanța lui, pentru realizarea noii baze sportive din incinta Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Împreună cu colegii din Direcția Tehnică a Primăriei Alba Iulia ne-am întâlnit la amplasamentul investiției cu reprezentanții firmei care vor face proiectarea și execuția precum și cu reprezentanții companiilor de apă-canal, gaz și energie electrică.

Au fost stabilite ultimele detalii necesare începerii etapei de proiectare și în maxim trei luni va fi gata documentația tehnică. Un sprijin important am primit din partea domnului Valeriu Cerbu, director al Colegiului HCC.„, a transmis atunci Marius Filimon.

în anul 2021, la finele lui august primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa declara: „Termenul de realizare la baza din Micești, care este mai mare, este iunie 2022, deci au 9 luni de realizare a construcției, iar la baza din curtea Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” este de 5 luni, din momentul în care se obține autorizația de construcție.

Citește și: LIVE VIDEO Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, vizită la baza sportivă de la Micești, Alba Iulia

În anul 2022, la finele lui iunie Primăria Alba Iulia  a lansat achiziția pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru viabilizare teren și asigurare utilități apă, canalizare, energie electrica și alimentare cu gaz, dar aceasta s-a dovedit fără de rezultat. Fiind reluată, cu succes de această dată, în luna iulie.

În anul 2022, la finele lui noiembrie Consiliul Local Alba Iulia reunit în ședință „ordinară” a decis aprobarea documentaţiei tehnico-economice în faza studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „viabilizare teren si asigurare utilitati: apa, canalizare, energie electrica si alimentare cu gaze naturale” pentru obiectivul de investiții situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, la numărul 11.

În anul 2024, la începuturile lui martie primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa anunța: „În maximum 6 luni, Alba Iulia și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” vor avea o bază sportivă modernă.

Astăzi am predat, către Compania Națională de Investiții, amplasamentul pentru construirea, în perimetrul Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, a unei baze sportive moderne, care va cuprinde un teren multifuncțional pentru handbal, baschet și tenis, o clădire pentru vestiare, alei pietonale și care va fi dotată cu instalație pentru iluminat nocturn.

Terenul va respecta cerințele de omologare ale celor trei discipline sportive, iar suprafața de joc va fi din tartan. Investiția totală este de cca. 1,4 milioane lei și va fi acoperită în întregime din bugetul de stat, Primăria realizând viabilizarea terenului și asigurând utilitățile.„.

Stadiul lucrărilor astăzi , 17 octombrie 2024, la baza sportivă modernă din curtea Colegiului „Horea, Cloșca și Crișan” la mai bine de șapte luni de la anunțul primarului Gabriel Codru Pleșa și aproape o jumătate de deceniu de când proiectul a luat naștere în „laboratoarele” Consiliului Local Alba Iulia:

YouTube video

Ce nu au astăzi Alba Iulia și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” :

Terenul multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis va avea dimensiunile suprafeței utile de joc de 20 x 40 metri. Zona de protecție perimetrală va avea lățimea de 2 metri. Marcajele terenului vor fi conforme cu cerințele Regulamentelor de funcționare ale Federațiilor Române de handbal, baschet, volei și tenis.

Suprafața de joc va fi dintr-un covor de tartan, pe un planșeu din beton armat și balast compactat.

Pe una dintre laturile lungi se vor amplasa două bănci a câte 10 scaune pentru rezerve și antrenori, iar terenul va beneficia de o instalație de iluminat nocturn.

Terenul pentru fotbal pentru nevăzători are dimensiunile suprafeței utile de evoluție de 26,00 x 44,00m și cele ale suprafeței utile de joc 20,00 x 40,00m. Zona de protecție perimetrală are lățimea de 2,00m.

Clădirea pentru vestiare va avea dimensiunile de 7,05 x 21,80 metri, cu înălțimea la atic de 3,85 metri (regimul de înălțime: Parter). Suprafața construită a clădirii va fi de 153,68 mp. Vor exista un acces principal și două secundare pentru sportivi, pe latura către terenul de sport. De asemenea, va exista un acces secundar pe latura opusă, către camera tehnică. Din holul de acces se va face distribuția către spațiile clădirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

26 octombrie 2024 | O nouă ediție a „Târgului Cepei” la Săsciori: Produse tradiționale, cântec și voie bună

Bera Larisa

Publicat

în

26 octombrie 2024 | O nouă ediție a „Târgului Cepei” la Săsciori: Produse tradiționale, cântec și voie bună În 26 octombrie 2024, comuna Săsciori va fi gazda unei noi ediții a renumitului Târg al Cepei, eveniment cu o tradiție de peste 200 de ani. Piața agroalimentară din localitate va deveni locul de întâlnire pentru producătorii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea