Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

16 octombrie 2024 | Ziua Mondială a Alimentației: Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat ateliere de gătit sănătos pentru copii și tineri

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

16 octombrie 2024 | Ziua Mondială a Alimentației: Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat ateliere de gătit sănătos pentru copii și tineri

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, celebrată anual pe 16 octombrie, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat în cadrul așezămintelor sociale pe care le coordonează, o serie de activități educative și ateliere de gătit sănătos, aliniate temei globale din acest an: „O alimentație sigură astăzi pentru un viitor sănătos”.

Citește și: 16 octombrie – Ziua Mondială a Alimentaţiei. Peste 150 de ţări sărbătoresc această zi

În cadrul la Casei de tip Familial „Sf. Vasile cel Mare” din Alba Iulia și al Centrul de zi pentru copii „Sf. Filofteia” din Silivaș, copiii au participat la ateliere de gătit, unde au învățat despre beneficiile alimentelor naturale și echilibrate, pregătind împreună cu personalul mese sănătoase. Prin această activitate practică, copiii au descoperit cum alegerile alimentare corecte pot contribui la o viață sănătoasă, influențând pozitiv sănătatea pe termen lung. Aceste ateliere au fost gândite nu doar pentru educația nutrițională, ci și pentru a încuraja formarea unor obiceiuri alimentare care susțin echilibrul fizic și mental.

Gătitul împreună a fost un moment de reflecție și de conexiune, în care s-a pus accentul pe importanța responsabilității față de resursele pământului. Pregătind masa în echipă, copiii au învățat să prețuiască nu doar hrana ca sursă de energie, ci și ca pe o experiență de împărtășire și grijă, contribuind la bunăstarea generală și întărind legătura dintre trup și suflet.
Ziua Mondială a Alimentației marchează data înființării Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), în 1945, și este un moment de reflecție asupra provocărilor globale legate de accesul la hrană. Tema din 2024 subliniază nevoia urgentă de acțiune comună pentru a asigura accesul tuturor la alimente suficiente, nutritive și sigure, precum și pentru a sprijini dezvoltarea unui sistem alimentar sustenabil.

„Prin aceste inițiative dorim să contribuim la conștientizarea importanței unei alimentații echilibrate, atât în rândul beneficiarilor noștri, cât și al comunității locale. Este esențial ca toți să înțeleagă că ceea ce alegem să consumăm astăzi influențează sănătatea noastră și a generațiilor viitoare”, a declarat Pr. Marcel Duda, coordonator al Casei de tip Familial „Sf. Vasile cel Mare” din Alba Iulia.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia își reafirmă angajamentul de a sprijini persoanele aflate în dificultate, oferind servicii sociale și educative care răspund nevoilor lor reale. Prin diverse activități și programe, asociația promovează solidaritatea și dezvoltarea personală, asigurând sprijin concret celor vulnerabili și încurajând adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, atât din perspectivă fizică, cât și spirituală.

Biroul de Presa al Asociație Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Povești din ghiozdănel. O fetiță dintr-un cătun uitat de lume din Alba: „Mă voi ruga pentru voi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Povești din ghiozdănel. O fetiță dintr-un cătun uitat de lume din Alba: „Mă voi ruga pentru voi” Crucea Roșie Română Filiala Alba: Nu există situație în care să interacționăm cu copiii și să nu fim impresionați de un gest sau de o vorbă. Atunci când dăruim, copiii ne dăruiesc la rândul lor cele mai neașteptate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea