Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | 105 de la înființarea Colegiului Militar „Mihai Viteazul”: Elevii liceului din Alba Iulia, vizită la „Cuibul de șoimi”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

FOTO | 105 de la înființarea Colegiului Militar „Mihai Viteazul”: Elevii liceului din Alba Iulia, vizită la „Cuibul de șoimi”

În urmă cu 105 ani la Târgu Mureș începea povestea Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. În contextul aniversării a 105 de ani de la înființarea liceului militar, elevii claselor a X-a au poposit pentru câteva ore la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, primul sediul al Liceului Militar „Mihai Viteazul”.

Citește și: FOTO | Crosul bobocilor 2024, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Activitate cu tradiție, pentru identificarea și selectarea elevilor cu aptitudini pentru lotul de atletism

„Cuibul de șoimi de la Mureș” păstrează și astăzi mărturii care atestă existența în acest sediu a Liceului Militar „Mihai Viteazul”: placa de marmură din holul clădirii, dar și o pictură care îl reprezintă pe domnitorul Mihai Viteazul în mărime naturală, descoperită în Sala Festivă a Universității, cu ocazia lucrărilor de reabilitare și restaurare desfășurate în anul 2022.

Însoți de profesorii diriginți, Simona Mureșan, Maria Teglaș, Cristian Macrai, Dan Anca, Ioana Lupșa și Felicia Vancea, elevii militari au vizitat campusul universitar și au aflat de la doamna maior Ramona Carașca și domnul Ovidiu Chelărescu, informații legate de programele de studiu, în special medicină militară, despre activitățile și facilitățile educaționale de care beneficiază studenții universității.

Ghizi pe durata vizitei le-au fost absolvenți ai colegiului, în prezent cadre didactice și studenți la universitate, domnul profesor Petru Ștefan Runcan, studenții sublocotenent Robert Motogna și Sorin Avram, student sergent major Darius Olar, studenta sergent Luiza Răzăilă și studenții caporal Raluca Drăgan, Bianca Pașca și Sergiu Popovici.

În fiecare an, absolvenți ai colegiului militar se îndreaptă spre o carieră în medicină și sunt admiși la Institutul Medico Militar, Catedra de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureş, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”.

După vizita de la Târgu Mureș, elevii au vizitat cele mai frumoase atracții turistice din Sighișoara. Transmit reprezentanții Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Înaltpreasfințitul Irineu, slujbă arhierească în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva: „Să-i urmăm exemplul”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Înaltpreasfințitul Irineu, slujbă arhierească în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva: „Să-i urmăm exemplul” Luni, 14 octombrie a.c., în ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la Mănăstirea Subpiatră, protopopiatul Câmpeni. Citește și: Sfânta Parascheva, sărbătorită de credincioși pe 14 octombrie: Ocrotitoarea celor aflați în nevoi şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea