Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

FOTO: România, cu Stanciu și Rațiu – titulari, a făcut spectacol în Cipru, în confruntarea din Liga Națiunilor! „Tricolorii” au cucerit Insula Afroditeii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

România, cu Nicolae Stanciu și Andrei Rațiu, printre protagoniști, a făcut spectacol în Cipru, în confruntarea din Liga Națiunilor, impunându-se fără emoții.

România a învins lejer, scor 3-0 (3-0) un adversar modest, îngenuncheat într-o primă repriză aflată la discreția reprezentativei noastre. Al treilea joc sub comanda lui „Il Luce”, a treia victorie cu trei goluri înscrise.

Albaiulianul Nicolae Stanciu și „spaniolul” Andrei Rațiu au fost integraliști, cei doi fiind titulari incontestabili al naționalei. De altfel, în cele trei jocuri din Liga Națiunilor, Rațiu a bifat toate minutele, iar Stanciu a fost înlocuit în ultimele 4 minute ale jocului din Kosovo.

„Tricolorii” au cucerit Insula Afroditei din toate punctele de vedere, atât în privința victoriei nete realizată de reprezentativa lui Mircea Lucescu, dar mai ales prin atmosfera senzațională creată de fanii români. În tribunele Arenei „AEK” din Larnaca au fost peste 6000 de fani ai naționalei, peste 80 la sută din capacitatea stadionului.

Pe teren, România a fost irezistibilă, cu trei reușite semnate până în minutul 35, golurile lui Man (16), R. Marin (25, penalty, faultat Mihăilă) și Drăgușin (36). La deschiderea scorului a avut o contribuție însemnată fundașul dreapta Andrei Rațiu, născut la Aiud, cu o incursiune energică. Nicolae Stanciu a fost iarăși căpitanul României și s-a regăsit printre remarcații confruntării. În actul secund, România a redus turația, dar nici nu a mai contat.

Destinul lui Mircea Lucescu la națională, marcat de amintiri cu selecționata insulară din Mediterană, primul gol al său în primul meci direct și prima victorie pe banca României acasă, a mai adăugat un episod, această victorie reconfortantă a „tricolorilor”.

România are maximum de puncte după 3 întâlniri, iar marți va avea o nouă întâlnire, în deplasare, cu Lituania. România a început perfect în UEFA Nations League. Trupa pregătită de Mircea Lucescu a înregistrat două victorii importante, 3-0 pe terenul naționalei din Kosovo și 3-1, pe teren propriu, în fața Lituaniei, respectiv acest 3-0 din Cipru.

Foto: Lucian DANCIU, Larnaca


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a opta: CS Ocna Mureș s-a impus în disputa orgoliilor, la Lunca Mureșului | Spicul Daia, remiză în prelungiri cu Voința Stremț

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a opta: CS Ocna Mureș s-a impus în disputa orgoliilor, la Lunca Mureșului | Spicul Daia, remiză în prelungiri cu Voința Stremț *Viitorul Sântimbru – Academia Șona 3-0 (0-0) Sântimbrenii, maximum de puncte pe teren propriu, fără a primi gol. Partidă disputată în devans și condusă la centru de Alexandru Vodă (Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea