Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Părintele Ioan Bașa, fost paroh al parohiilor Cărpiniș și Deal, a trecut la cele veșnice

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Părintele Ioan Bașa, fost paroh al parohiilor Cărpiniș și Deal, a trecut la cele veșnice

Părintele Ioan Bașa, fost paroh al parohiilor Cărpiniș și Deal, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de joi, 10 octombrie. Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Ioan va fi oficiată la biserica parohială din localitatea Deal, duminică, 13 octombrie, de la ora 14.00.

Citește și: Părintele Augustin Burtă, preot al parohiei Șibot timp de 37 de ani, a trecut la Domnul

Părintele Ioan Bașa s-a născut pe 30 decembrie 1943 în localitatea Deal, județul Alba, din părinții Alexandru și Maria Bașa. A crescut într-o familie binecuvântată cu șase copii, fiind educat în spiritul valorilor morale creștine. Primele șapte clase le-a urmat în satul natal, după care s-a înscris la Școala de cântăreți bisericești din Cluj-Napoca. Începând cu anul 1963, a studiat la Institutul de Grad Universitar din Sibiu.

În anul 1966, s-a căsătorit cu Viorica Blaga, Dumnezeu binecuvântând căsnicia lor cu doi fii, Ioan-Dănuț și Alexandru, bucurându-se în anii următori și de nepoții Ionuț, Oana, Codruț și Iarina. Tânărul Ioan Bașa a fost hirotonit întru diacon și preot în zilele de 29 și 30 octombrie 1966, fiind numit paroh al parohiei Cărpiniș, protopopiatul Sebeș, unde a edificat o nouă casă parohială. Începând cu data de 1 august 1970, a păstorit credincioșii din parohia Deal până la pensionare, în anul 2009. Aici, a renovat casa parohială și a întreprins ample lucrări de renovare și înfrumusețare a bisericii.

Părintele Ioan Bașa a slujit Biserica lui Hristos cu devotament neîncetat aproape cinci decenii, fiind un adevărat păstor pentru credincioșii săi. Cu o iubire profundă pentru comunitatea pe care o păstorea, a fost mereu aproape de enoriași, oferindu-le sprijin duhovnicesc și îndrumare în toate momentele vieții. Dedicarea sa față de chemarea preoțească a fost un exemplu de statornicie și dăruire. Părintele Ioan Bașa a trecut la Domnul în seara zilei de joi, 10 octombrie 2024. Slujba înmormântării va avea loc la biserica parohială din localitatea Deal, duminică, 13 octombrie, de la ora 14.00.

Veșnica lui pomenire din neam în neam! Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia: „A fost salvată!”. Procedura ce va scrie o nouă filă din istoria României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia: „A fost salvată!”. Procedura ce va scrie o nouă filă din istoria României Procedura pentru contractul de servicii necesar consolidării, restaurării și punerii în valoare a Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia a fost finalizată. Citește și: Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia va fi restaurată: Licitație internațională pentru contractarea serviciilor de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea