Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

FOTO | Târgul de sărbători de la Alba Iulia devine Piața de Crăciun: Ce noutăți aduce noul concept și când se deschide anul acesta

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Târgul de sărbători de la Alba Iulia devine Piața de Crăciun: Ce noutăți aduce noul concept și când se deschide anul acesta

Târgul de Crăciun de la Alba Iulia va fi lansat anul acesta într-o formulă nouă și va oferi vizitatorilor experiențe captivante. Cetatea Alba Carolina va fi gazda primei ediții a Pieței de Crăciun, sub brandul ”Tradition und Markt”, în parteneriat cu primăria municipiului Alba Iulia.

Organizatorii Pieței de Crăciun de la Alba Iulia au declarat pentru ziarulunirea.ro și care este perioada de desfășurare a celui mai așteptat eveniment al iernii, ediția de anul acesta începând mai devreme decât anul trecut și va dura mai mult. Mai exact, Piața de Crăciun debutează în aproximativ 5 săptămâni și se va desfășura în perioada 20 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025 în Cetatea Alba Carolina, intrarea fiind liberă pentru toți participanții.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului

Anul acesta venim cu un nou concept, va fi complet diferit de ce am avut până acum. Locația va fi aceeași ca și în ultimii ani, latura de vest a Cetății. Târgul de Crăciun de anul acesta va începe mai devreme decât eram obișnuiți, până acum se deschidea pe 6 decembrie, de Moș Nicolae, dar în 2024 vom deschide Piața de Crăciun pe 20 noiembrie și până în 5 ianuarie”, a declarat Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia pentru ziarulunirea.ro.

Municipiul Alba Iulia se alătură astfel altor orașe mari din România și Europa unde Târgurile de Crăciun încep la mijlocul lunii noiembrie.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Piața de Crăciun este conceptul care stă la baza brand-ului ”Tradition und Markt”, iar dacă până acum vizitatori erau obișnuiți să se plimbe de-a lungul căsuțelor amplasate în șanțurile Cetății, ediția de anul acesta se va desfășura și într-un spațiu închis.

Vor fi experiențe noi, un loc idilic în care te aștepți ca în orice moment, însuși Moș Crăciun să apară de nicăieri în trâmbițe de zurgălăi, aterizându-și sania trasă de reni direct în mijlocul acestui cadru mirific, luând o mică pauză de vin cald și turtă dulce”, a transmis organizatorul Pieței de Crăciun de la Alba Iulia, pentru ziarulunirea.ro.

Pe latura de vest a Cetății va fi amenajat un cort închis, care va asigura o ședere plăcută chiar și în condiții meteorologice neprielnice. Decorațiunile interioare vor da senzația că te afli în mijlocul unui tărâm magic: stâlpii îmbrăcați în cetină de brad, zăpada artificială, dar și zona de relaxare cu mese și scaune acoperite.

Punctul principal de atracție va fi reprezentat de standul de băuturi și vinuri fierte, situat în mijlocul zonei acoperite, un loc în care familiile și grupurile de prieteni se vor putea relaxa, savurând o cană aburindă de ceai sau vin cald, ori să se răsfețe cu specialitățile culinare puse la dispoziție de standurile cu produse gastronomice care vor fi amplasate în curtea exterioară.

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru familie. FELICITARI și URARI pentru cei dragi

Tot în curtea exterioară va fi amplasata și o scenă, iar organizatorii anunță că anul acesta programul artistic va cuprinde momente susținute de toate confesiunile religioase și nu numai.

Pentru vizitatorii care vor să fie siguri că au locuri la mese, organizatorii au anunțat că aceștia pot face și rezervări online, accesând link-ul: Piața de Crăciun – Tradition und Markt Alba Iulia

Piața de Crăciun va beneficia de un sistem termic propriu cu ajutorul încălzitoarelor radiante, iar pardoseala va fi încastrată cu așchii din lemn, tratate ignifug, atât pentru siguranță, respectând reglementările de protecție împotriva incendiilor, cât și pentru confortul și protejarea picioarelor de frig.

În plus, târgul va oferi o varietate de produse artizanale, delicatese tradiționale și multe surprize, toate menite să celebreze spiritul autentic al Crăciunului. Pentru cei mici, am pregătit un patinoar, carusele magice și decoruri de poveste, de care copiii și nu numai se vor bucura din plin”, mai spune sursa citată.

Debutând pe data de 20 noiembrie, Piața de Crăciun 2024 se va desfășura pe parcursul a câtorva săptămâni și va aduce cu ea o serie de noutăți și momente speciale care promit să facă din eveniment o experiență de neuitat pentru toți cei care îl vizitează, dar și să devină în următorii ani un punct de atracție și socializare, o tradiție pe termen lung, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru vizitatorii veniți de departe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO | ACCIDENT rutier în Alba: Coliziune între trei autoturisme în orașul Câmpeni. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE VIDEO | ACCIDENT rutier în Alba: Coliziune între trei autoturisme în orașul Câmpeni. Intervin pompierii Un accident rutier a avut loc în 9 octombrie 2024, în jurul orei 19.48, în urma coliziunii dintre trei autoturisme, în orașul Câmpeni. Citește și: VIDEO ȘTIREA TA | Accident evitat în ultimul moment la Alba Iulia: Șofer pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea