Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

8 octombrie 2024 | Via Transilvanica, doi ani de la primul pas către TOP 100 locuri de vizitat la nivel mondial

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

8 octombrie 2024 | Via Transilvanica, doi ani de la primul pas către TOP 100 locuri de vizitat la nivel mondial

Astăzi, 8 octombrie 2024, se împlinesc doi ani de la inaugurarea primului traseu de lungă distanţă din România, Via Transilvanica, cunoscut și drept „drumul care unește”. Evenimentul a reușit să adune laolaltă zeci de persoane în Piața Unirii din Alba Iulia, în urmă cu doi ani. Via Transilvanica este un proiect al ONG-ului românesc Tasuleasa Social, destinat revitalizării a peste 400 de comunități marginalizate.

Citește și: Via Transilvanica în TOPUL celor mai spectaculoase 100 de locuri de vizitat la nivel mondial

În luna iulie a acestui an, revista Time Magazine a inclus Via Transilvanica în prestigiosul său top al celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume, recunoscând traseul pentru unicitatea și frumusețea sa.

Extinzându-se pe șapte regiuni istorice diverse din 10 județe și trecând prin 12 situri incluse în patrimoniul mondial UNESCO, Via Transilvanica a fost apreciată de Europa Nostra pentru impactul său pozitiv asupra dezvoltării locale durabile, primind două premii europene pentru patrimoniu: unul pentru implicarea comunității și sensibilizare și altul pentru alegerea publicului.

„La mulți ani, Via Transilvanica!

Timpul e o resursă foarte importantă atunci când pornești într-o călătorie de lungă distanță. El te provoacă, el îți dă lecții, te îmbătrânește și te obosește și tot el e cel care face totul mult mai frumos și mult mai special.

În 8 octombrie 2022, ne-am strâns în Piața Unirii din Alba-Iulia într-un număr miraculos, să sărbătorim finalizarea traseului Via Transilvanica. În 2018, în același loc, eram o mână de oameni care și-au propus să încerce să marcheze țara în diagonală și să găsească o cărare care să ne unească. Suntem în 2024 și ne facem planuri pentru a îmbunătăți cărarea aceasta, pe măsura oamenilor extraordinari care o urmează, într-un număr din ce în ce mai mare și de la tot mai mare depărtare.

Nimic altceva, doar ne gândim cu drag la una dintre cele mai faine amintiri de drum: VT Day, care într-un fel, rămâne pentru noi punctul de plecare în această nouă etapă a proiectului, o etapă în care ne-am adunat mai mult decât o mână de oameni. Ia uitați-vă ce mulți suntem! Și de peste tot, în același loc.

Vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții Via Transilvanica pe grupul unde mii de pasionați împărășesc experiențe turistice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Calea Partizanilor: Primul traseu memorial-tematic din România a fost inaugurat în Parcul Natural Apuseni

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Calea Partizanilor: Primul traseu memorial-tematic din România a fost inaugurat în Parcul Natural Apuseni Calea Partizanilor din Apuseni este primul traseu memorial-tematic din Ecomuzeul Ţara Moţilor, primul de acest gen din ţară, a fost inaugurat sâmbătă, 5 octombrie, în comuna clujeană Mărgău, la limita cu judeţul Bihor, în prezenţa Mitropolitului Clujului, Andrei Andreicuţ, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea