Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Rovinieta 2024 | AMENZILE pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat. Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Rovinieta 2024 | AMENZILE pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat. Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore

Un proiect de lege care a fost aprobat de Comisia de Transport și Infrastructură ar putea scuti șoferii uituci de amenzi instantanee dacă sunt prinși fără rovinietă. În inițiativa legislativă se propune ca șoferii să aibă un răgaz de 24 de ore pentru a plăti taxa de rovinietă, fără a se confrunta cu sancțiuni imediate.

În conformitate cu legislația actuală, șoferii care nu cumpără rovinietă și trec prin raza unei camere fixe care are o funcție de control rovinietă sunt automat amendați. Conducătorii auto primesc ulterior o notificare prin poștă în termen de două luni de la încălcarea legii.

Proiectul, inițiat de un grup de deputați liberali, va permite șoferilor să plătească rovinieta în termen de 24 de ore de la folosirea drumurilor naționale, eliminând astfel amenda pentru neplata imediată a acesteia. În prezent, rovinieta trebuie să fie achiziționată înainte de a circula pe drumurile pentru care este necesară, în special cele din afara județului de înmatriculare a vehiculului.

Citește și: Rovinieta 2024: Prețuri mai mari începând din 11 martie. Se modifică și perioadele de valabilitate

Deputatul Alexandru Andrei, unul dintre inițiatorii proiectului, a explicat că, scopul acestei modificări este de a oferi șoferilor o fereastră de timp rezonabilă pentru a-și achita taxa, similar sistemului aplicat la taxa de pod pentru Fetești-Cernavodă.

„Dacă va fi aprobat de plen, șoferii vor putea achita rovinieta în termen de maximum 24 de ore de la utilizarea drumurilor naționale, fără a fi obligați să o cumpere înainte de a intra pe rețeaua națională de drumuri”, a declarat Alexandru Andrei.

Conform acestuia, proiectul va fi înaintat plenului Camerei Deputaților pentru adoptare.

Inițiatorii au mai explicat faptul că modificarea este necesară datorită numeroaselor situații în care șoferii au fost sancționați automat, fără a avea oportunitatea de a-și corecta greșeala.

„Am considerat că nu este corect ca acei șoferi care, din neatenție sau eroare umană, nu și-au achitat rovinieta înainte de a circula să fie sancționați fără avertisment și fără posibilitatea de a-și remedia situația”, a adăugat deputatul.

În momentul de față, amenzile pentru lipsa rovinietei variază între 250 și 500 de lei pentru autoturisme și ajung până la 4.500 de lei pentru camioane. De la începutul acestui an, șoferii au posibilitatea să achiziționeze rovinieta pentru o perioadă de doar 24 de ore, oferindu-le mai multă flexibilitate.

Pentru categoria A, autoturisme, tarifele actuale sunt următoarele: 3 euro pentru 7 zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 60 de zile și 28 de euro pentru un an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cod rutier 2024 | Amenzi de peste 800 de lei pentru abateri care până acum atrăgeau doar avertisment. Ce greșeli sunt sancționate de polițiști

Bera Larisa

Publicat

în

Cod rutier 2024 | Amenzi de peste 800 de lei pentru abateri care până acum atrăgeau doar avertisment. Ce greșeli sunt sancționate de polițiști Noi reglementări asupra codului rutier au fost publicate în Monitorul Oficial și aduc câteva modificări pentru șoferi. Spre exemplu, o abatare care până în prezent atrăgea doar un avertisment, acum se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea