Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Cât aur și valută deține țara noastră, în rezervele internaționale: Raportul Băncii Naționale a României

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Cât aur și valută deține țara noastră, în rezervele internaționale: Raportul Băncii Naționale a României

Banca Națională a României a făcut public un raport cu privire la rezervele internaționale de aur și valutare, operațiuni în cursul lunii septembrie, precum și plăți scadente în luna octombrie a anului 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor.

Citește și: „Marcel de la Guvern” demascat de Cristian Păun, originar din Alba: „Normal că trebuie să pui bani de la tine”

La 30 septembrie 2024, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 65.778 milioane euro, față de 63.187 milioane euro la 31 august 2024.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 6.050 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală de 3.000 milioane euro și în dolari americani în valoare nominală de aproximativ 1.890 milioane euro) și altele;
  • Ieşiri de 3.459 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (aproximativ 685 milioane euro); plăţi din contul Comisiei Europene și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 7.855 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2024 au fost de 73.663 milioane euro, faţă de 70.775 milioane euro la 31 august 2024.

Plăţile scadente în luna octombrie 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 1.850 milioane euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Viteză de Formula 1 pe DN1, Sibiu – Sebeș: „Premii” pentru doi șoferi prea grăbiți

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Viteză de Formula 1 pe DN1, Sibiu – Sebeș: „Premii” pentru doi șoferi prea grăbiți 213km/h – este viteza cu care a fost depistat, de către polițiștii formațiunii rutiere din Săliște, un șofer de 31 de ani din Timiș. Aparatul radar l-a “fotografiat” pe șofer pe un sector de drum cu limita maximă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea