Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

FOTO | Parcările care nu au stație de carburant, de pe autostrăzile din România, ÎNCHISE pentru camioane din 1 octombrie 2024: PETIȚIE online către CNAIR pentru deschiderea spațiilor de servicii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Parcările care nu au stație de carburant, de pe autostrăzile din România, ÎNCHISE pentru camioane din 1 octombrie 2024: PETIȚIE online către CNAIR pentru deschiderea spațiilor de servicii

Mai multe parcări și spații de servicii de pe autostrăzile din România au fost închise de marți, 1 octombrie 2024. Este vorba de locațiile unde nu se găsesc stații de carburant. În acest sens, în mediul online a fost lansată și o PETIȚIE de strângere de semnături prin care se solicită CNAIR soluționarea urgentă a acestei măsuri care îi afectează în special pe șoferii de camioane.

Închiderea parcărilor a fost semnalată redactorilor ziarulunirea.ro de mai mulți șoferi de camioane, care reclamă faptul că nu au fost anunțați în nici un fel, iar blocarea accesului în spațiile de servicii fără stații de carburant s-a făcut încă de luni 30 septembrie 2024. Mai mult, de astăzi autoritățile ar fi început să închidă și ieșirile din zonele spațiilor de servicii, chiar dacă multe autovehicule se află parcate, conducătorii auto necunoscând măsura care se pare, a intrat în vigoare de la 1 octombrie.

”În numele tuturor șoferilor de camioane care traversează țara și a celor care tranzitează țara noastră vă solicit să lăsați deschise toate parcările care nu au stație de carburant pentru a putea fi folosite de șoferi. Toți șoferi de camion au un program de respectat, ore de condus și ore de pauză, în lipsa acestor parcări deschise șoferii nu mai pot respecta acest program deoarece nu sunt alte spații destinate pentru acest lucru. Avem doar benzinăriile care au parcări mici și insuficiente pentru numărul mare de camioane care traversează țara”, se arată în petiție.

Petiția poate fi semnată AICI.

De ce este important?

”Lucrul acesta este foarte important pentru toți șoferii de vehicule dotate cu tahograf și trebuie să respecte niște ore de condus și de pauză. În lipsa acestor parcări se poate spune că transportul ar fi imposibil, un număr  foarte mare de șoferi fiind nevoiți să depășească timpul de condus deoarece ajung la parcare și ea este închisă, ei neștiind acest lucru și o să meargă în următoarea și la fel este închisă și următoare și într-un final va fi nevoit să iasă cu autocamionul în localități unde și acolo o să înfrunte aceeași problemă.

Vă rog mult să țineți cont de solicitarea noastră și să găsim o soluție într-un timp cât mai scurt”, se mai precizează în documentul lansat online.

A doua licitație pentru 8 contracte de concesionare a spațiilor de servicii de pe autostrăzile din România, anulată

Compania de Drumuri (CNAIR) a anulat oficial luni, 23 septembrie, și a doua licitație pentru 8 contracte de concesionare a spațiilor de servicii de pe autostrăzile din România, din cele 12 perechi de parcări, din cauză că nu au fost depuse oferte.

Din cele 12 loturi, patru dintre ele au primit oferte de la OMV și Mol, respectiv un lot pe secțiunea București – Ploiești (Moara Vlăsiei), unul pe Câmpia Turzii – Gilău (Nodul Turda), unul pe Gilău – Borș (Secțiunea 3C), respectiv unul pe Drumul Expres Craiova – Pitești, Tronson 2, Lot 2 (lot UMB).

Pentru celelalte 8 loturi, licitațiile au fost anulate. Este vorba despre parcările de pe A3 București – Ploiești în zona Bărcănești, A3 Transilvania la Gilău, A4 centura Constanța, A10 la Aiud, drumul expres Craiova – Pitești lângă Balș (lot UMB), parcările de pe centurile Craiova, Satu Mare și Mihăilești.

Concesiunea care viza toate cele 12 loturi are o valoare estimată de 25 miliarde lei. Durata de concesiune este cuprinsă între 17 și 40 de ani cu o cotă de redevență între 1 și 6%. Dintre cele 12 loturi cea mai mare valoare, 2,7 miliarde lei este pentru A4 Ovidiu – Agigea, iar 2 miliarde lei sunt estimate pentru A3 București – Ploiești.

Licitația pentru concesionarea spațiilor de parcare din care Compania de Drumuri urmează să încaseze venituri semnificative fusese lansată pe 4 decembrie 2023, iar ulterior a fost amânată și suspendată.

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Transporturi, atrage atenția că în ultimii trei ani, au fost anulate două licitații consecutive pentru concesionarea acestor parcări civilizate pe autostrăzile din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier pe DN1: O minoră și o femeie de 60 de ani au ajuns la spital, după ce șoferul mașinii în care se aflau a intrat în coliziune cu un parapet

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DN1: O minoră și o femeie de 60 de ani au ajuns la spital, după ce șoferul mașinii în care se aflau a intrat în coliziune cu un parapet Potrivit IPJ Alba, la data de 30 septembrie 2024, în jurul orei 12.00, pe DN1, la kilometrul 386, un bărbat de 68 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea