Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Casa Verde 2024, cu viteza luminii, în județul Alba și regiunea Centru. Fonduri epuizate cât ai clipi

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Casa Verde 2024, cu viteza luminii, în județul Alba și regiunea Centru. Fonduri epuizate cât ai clipi

Astăzi, 30 septembrie 2024, ora 10.00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Citește și: Un nou program Casa Verde – O abordare anormală a promovării energiei regenerabile în România

Ediția din acest an a demarat vineri cu regiunea Nord-Vest, unde fondurile s-au epuizat încă din primele două minute. Locuitorii din această zonă au avut la dispoziție un buget de 274,2 milioane de lei și s-au înscris 9.143 de dosare. A continua luni cu regiunea Centru, unde fondurile s-au epuizat încă din primul minut. Locuitorii din această zonă au avut la dispoziție un buget de 280,05 milioane de lei și s-au înscris 9.335 de dosare.

Fiecare secundă a contat, din momentul în care aplicația a devenit activă. Organizarea premergătoare fiind esențială, dar și depunerea cererilor cu viteza luminii pentru obținerea fondurilor în cuantum de 30.000 de lei, de la stat,  pentru achiziționarea și montarea unui sistem de panouri fotovoltaice și a unei instalații de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

„Importanţa acestui program naţional este confirmată de interesul major în accesarea fondurilor de către viitorii prosumatori pentru finanţarea instalaţiilor de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice, ceea ce ne determină să avem încredere că vom îndeplini măsurile esenţiale pentru maximizarea eficienţei şi independenţei energetice a gospodăriilor. Există o cerere foarte mare pentru subvenţia de 30.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar, iar programul va continua cu înscrierea persoanelor fizice din celelalte regiuni conform calendarului stabilit, câte o zi pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat, iar pe data de 9 octombrie 2024 se vor putea înscrie unităţile de cult.”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30 septembrie 2024 | Un an de la inaugurarea Alba Blaj Arena: Competiții voileibalistice internaționale de top, în primul an de funcționare

Bera Larisa

Publicat

în

30 septembrie 2024 | Un an de la inaugurarea Alba Blaj Arena: Competiții voileibalistice internaționale de top, în primul an de funcționare Astăzi, 30 septembrie 2024, se împlinește un an de la inaugurarea Sălii Polivalente Alba Blaj Arena. Pe parcursul acestui an, sala polivalentă a găzduit competiții voleibalistice internaționale de top și a fost casa […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea