Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Măsuri în urma avertizărilor ANM de cod galben și portocaliu: Precizări pentru cetățeni și conducători auto

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Măsuri în urma avertizărilor ANM de cod galben și portocaliu: Precizări pentru cetățeni și conducători auto

Începând cu această dimineață, în contextul avertizărilor meteorologice și hidrologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, de COD GALBEN și PORTOCALIU, pentru prevenirea apariției unor efecte negative sau diminuării intensității acestora, au fost luate următoarele măsuri.

Citește și: 29 septembrie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

– activarea Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, precum și a Centrelor Județene de Coodonare și Conducere a Intervenției (CJCCI), pentru monitorizarea atentă și permanentă a situației din teren și intervenția rapidă în caz de necesitate;

– creșterea capacității operaționale la toate inspectoratele județene pentru situații de urgență aflate sub cod portocaliu;

– verificarea permanentă a amenajărilor hidrologice și a zonelor cu risc din albiile râurilor;

– asigurarea serviciului de permanență la nivelul tuturor autorităților administrației publice locale;

– dislocarea unor echipaje de intervenție în zonele de risc, precum și prealertarea echipajelor aeriene.

Astfel, autoritățile continuă să monitorizeze îndeaproape evoluția fenomenelor meteorologice și hidrologice, urmând ca măsurile luate să fie adaptate în funcție de evoluția situației din teren.

Îndrumăm cetățenii ca în cazul creșterii debitelor pe râuri sau pârâuri să nu traverseze cursurile de apă și să se mențină la distanță de maluri. Locuitorii din zonele vizate trebuie să ia măsuri preventive, cum ar fi curățarea șanțurilor și a rigolelor pentru a facilita scurgerea apelor pluviale.

În cazul vântului puternic, să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate.

Conducătorilor auto le recomandăm să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau vizate de avertizări meteo și să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum.

‼️ Platforma națională de pregătire pentru situații de urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația DSU sunt sursele oficiale de unde puteți afla măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum poți verifica instant produsele alimentare: Ingrediente, aditivi, alergeni, calorii și cantitatea de zahăr, sare

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Cum poți verifica instant produsele alimentare: Ingrediente, aditivi, alergeni, calorii și cantitatea de zahăr, sare Anual, în data de 29 septembrie este sărbătorită Ziua Internațională de Conștientizare asupra Risipei Alimentare . Marcând cel de-al cincilea an al evenimentului, accentul din acest an este pus pe necesitatea urgentă de investiții financiare pentru a sprijini eforturile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea