Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Trupa Skepsis, acasă la „Tanța și Costel”, prin Cercul Militar Alba Iulia: Cum trece Orient Expressul, trenul libertății și al democrației

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Trupa Skepsis, acasă la „Tanța și Costel”, prin Cercul Militar Alba Iulia: Cum trece Orient Expressul, trenul libertății și al democrației

În perioada 27-29 septembrie 2024 se desfășoară la Medgidia, județul Constanța, Festivalul de Teatru „Tanța și Costel”, ediția a XI-a. Timp de trei zile, pe scena Cercului Militar Medgidia, vor juca 11 trupe de teatru din Roman, Buzău, Brașov, Mediaș, Lugoj, Medgidia și Alba Iulia, care încântă, de fiecare dată, publicul iubitor de teatru cu spectacole inedite și pline de emoție.

Citește și: VIDEO. „Garda Apulum”, triumf în „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II): „Fără voi, nu se putea!”

Cercul Militar Alba Iulia participă pentru a cincea oară la acest festival, fiind reprezentat de Trupa Skepsis din Alba Iulia. În prima seară de festival, trupa de teatru albaiuliană a jucat piesa „ĂȘTIA SUNT BALCANII”, un spectacol original creat pe baza unor texte de Matei Vișniec.

Un veteran de razboi, orb, ajuns la bătrânețe mai trăiește doar pentru ca o dată pe săptămână să fie dus de nepoata sa la gară pentru a auzi cum trece Orient Expressul – un tren care pentru el înseamnă libertate și democrație. Dar oare ceea ce aude este ceea ce se vede, sau cu totul altceva? în căsătorie”.

Prestația actorilor albaiulieni a fost excepțională și răsplătită de publicul numeros cu ropote de aplauze.

Înfiinţată în anul 2002, trupa de teatru Skepsis a devenit în timp un reper important în peisajul trupelor tinere din România, participând la numeroase festivaluri în ţară şi în străinătate, spectacolele propuse fiind apreciate şi răsplătite mereu cu premii şi distincţii la evenimentele cu caracter competitiv.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Medgidia, în parteneriat cu Biroul tradiții, cultură și Heraldica/Statul Major al Apărării, Statul major al forțelor terestre, Garnizoana Medgidia, Cercul Militar Medgidia și Casa de Cultură „I. N. Roman”.

Felicitări organizatorilor și trupelor de teatru participante, dar și publicului numeros iubitor de cultură! La mulți ani Festivalului de teatru „Tanța și Costel” din Medgidia! Transmit reprezentanții Cercului Militar Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ

Cezar Lancrajan

Publicat

în

28-30 septembrie 2024 | COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Alba: Posibile viituri în mai multe zone din județ Specialiștii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice. Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea