Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare. Ce sume au recuperat procurorii de la el și de la societate

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare. Ce sume au recuperat procurorii de la el și de la societate

Avocatul suspendat Ovidiu Jidveian, autorul unei mari înșelăciuni imobiliare prin intermediul societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, a fost de acord cu o pedeapsă de 5 ani și 9 luni de închisoare, în regim de detenție, potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

De asemenea, acesta ar urma să plătească și o amendă penală în valoare de 27.000 de lei. În sarcina acestuia s-au reținut infracțiunile de înșelăciune în formă continuată (251 acte materiale), delapidare în formă continuată (1.339 acte materiale) și de fals în înscrisuri sub semnătură privată (8 fapte), toate cu consecințe deosebit de grave.

În sarcina societății administrate de acesta au fost reținute infracțiuni de înșelăciune în formă continuată (244 acte materiale) și de fals în înscrisuri sub semnătură privată (7 fapte), tot cu consecințe deosebit de grave. Societatea comercială ar urma să achite o amendă penală în valoare de 202.500 de lei, se arată în răspunsul transmis de către procuror pentru ziarulunirea.ro.

Citește și: Ovidiu Jidveian a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției: Arestarea preventivă înlocuită cu măsura arestului la domiciliu

Zeci de persoane induse în eroare de avocatul Jidveian

”Inculpatul, în baza unei rezoluții infracționale unice și determinate, printr-un număr de 251 de acțiuni distincte, săvârșite în calitate de administrator sau, după caz, în calitate de asociat al societății SC P.R.A. la diferite intervale de timp in perioada decembrie 2018 – octombrie 2023, în numele, în interesul și în realizarea obiectului de activitate al societății Parc Residence Alpha SRL (244 ocazii), respectiv săvârșite în nume propriu în perioada decembrie ianuarie 2021 — martie 2023 (7 ocazii), toate cu ocazia încheierii unor promisiuni de vânzare-cumpărare, i-a indus în eroare pe promitenții- cumpărători (în unele cazuri în mai multe situații), prin prezentarea ca adevărate a împrejurărilor mincinoase că are capacitatea financiară și resursele necesare pentru a finaliza proiectul imobiliar Parc Residence, pentru a le transmite dreptul de proprietate și a le preda în termenul asumat contractual posesia unor spații și a unor locuri de parcare din ansamblul imobiliar ce urma să se edifice în municipiul Alba Iulia, str. Frederik Mistral, nr. 5-5A, continuând totodată să-i mențină în eroare pe cocontractanți, cu ocazia prelungirii termenelor contractuale, a modificării obiectului antecontractului ori cu ocazia rezoluțiunii promisiunilor dc vânzare-cumpărare.

În unele cazuri i-a determinat pe promitenții-cumpărători să îi remită sume de bani suplimentare, prezentându-le totodată ca adevărate unele fapte mincinoase legate de construirea efectivă a spațiilor locative/comerciale, denaturând configurația spațiilor promise prin folosirea în majoritatea raporturilor contractuale de planuri tehnice și identificări trunchiate sau denaturate ale spațiilor promise, respectiv arogându-și sieși ori atribuind altor persoane calități mincinoase, amăgiri prin care a determinat victimele să îi achite, cu titlu de avans de preț sau de preț, suma totală de 33.617.263,95 lei și 5.651.242,4 euro, mai puțin în cazul a 4 promitenți-cumpărători care nu au remis nicio sumă de bani în urma activității de inducere în eroare, fiind recuperată în mod voluntar sau prin executare silită suma totală de 5.057.863,73 lei și 543.517,29 euro”, se precizează în acordul încheiat de avocat.

Peste 7 milioane de euro, sustrași din firmă

De asemenea, acesta a falsificat trei promisiuni de vânzare-cumpărare prin care se promite spre vânzare către societate a unui imobil-teren și transmiterea drepturilor și obligațiilor izvorâte din proiectul imobiliar „Parc Residence”, o promisiune de vânzare-cumpărare prin care se promite transmiterea cu titlu oneros a proiectului imobiliar “Parc Residence” și a know-how-ului de implementare a1 acestuia, o adresă precum și trei contracte de împrumut încheiate între avocat și firmă, folosind înscrisurile la diferite momente în timp, în intervalul aprilie 2021 septembrie 2023 în fața unor instituțiilor de credit respectiv în fața societății care ținea contabilitatea societății Parc Residence Alpha, în scopul producerii de consecințe juridice.

1139 de acțiuni distincte și 36 de milioane de lei însușiți de Jidveian din patrimoniul societății

”S-a mai reținut în acordul de recunoaştere a vinovăției faptul că inculpatul, în baza unei rezoluții infracționale unice și determinate, prin 1.339 de acțiuni distincte săvârșite la diferite intervale de timp, și-a însușit, fără drept, suma totală de 36.859.543 lei și 29.999,2 euro din patrimoniul societății Parc Residence Alpha SRL, prin efectuarea de operațiuni bancare concretizate în transferuri bancare, ridicări de numerar de la ghișeu și retrageri de numerar de la automate bancare din conturile deschise pe numele societății menționate la instituții de credit și fintech.

Pe de altă parte, acționând în calitate de administrator de drept a1 societății, a traficat, fără drept, suma totală de 2.539.991,46 lei din patrimoniul companiei, prin efectuarea de plăți din conturile bancare deschise la instituțiile de credit și fintech pe numele societății menționate, către companii de brokeraj ce dețin platforme de trading de instrumente financiare și criptoactive, cauzând astfel un prejudiciu total de 39.399.534,46 Iei și 29.999,92 euro, din care s-a recuperat în mod voluntar suma dc 5.145.936,92 lei”, se mai precizează în document, potrivit unei comunicări a Parchetului, la solicitarea Ziarului Unirea.

Acordul a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj și va fi analizat de un magistrat în data de 25 octombrie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO. „Garda Apulum”, triumf în „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II): „Fără voi, nu se putea!”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

VIDEO. „Garda Apulum”, triumf în „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II): „Fără voi, nu se putea!” Istoria le aparține celor care îndrăznesc, izbutesc și izbândesc. „Garda Apulum” a triumfat, după lupte „seculare”, în comedia istorică „Zăpadă, Ceai și Dragoste” (II), consfințind cutuma celor peste 11 ani de reenactment a trupei Muzeului Național al Unirii din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea