Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia), calificare în finală la Țiriac Foundation Trophy! Performanță extraordinară pentru tenismena uniristă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miriam Bulgaru (CSM Unirea Alba Iulia), calificare în finală la Țiriac Foundation Trophy! Performanță extraordinară pentru tenismena uniristă, rezultat în premieră în carieră!

În semifinalele turneului din București, Miriam Bulgaru – Ekaterine Gorgodze, 3-6, 6-3, 6-2, după ce unirista a revenit de la 0-1. Competitoarea din Cetatea Marii Uniri s-a calificat în ultimul act, prevăzut mâine dimineață, unde va avea adversară învingătoarea din disputa Deichmann – Patricia Țig.

Miriam Bulgaru a pierdut primul set, unul întrerupt din pricina ploii, la scorul de 3-3. Sportiva din Alba Iulia a condus cu 3-2, însă a cedat următoarele 4 game-uri. Gorgodze a început bine și al doilea set, cu un break, distanțându-se la 2-0. Miriam a anunat trei mingi de 0-3, și-a revenit, a pus stăpânire pe meci și a preluat conducerea (5-2), după ce a câștigat 5 game-uri consecutive și a egalat situația, fructificând a doua minge de set.

Setul decisiv a fost unul sub semnul echilibrului. Miriam a continuat să evolueze la un nivel ridicat, având oportunitatea să se detașeze la 3-1, dar oponenta a reușit să egaleze. Un nou break al uniristei duce scorul la 3-2 și apoi albaiuliancă s-a desprins la 4-2 și 5-2. Miriam s-a descătușat și a servit pentru adjudecarea partidei

Sportiva legitimată la CSM Unirea Alba Iulia a avut-o ca adversară, în semifinalele turneului Țiriac Foundation Trophy de la București, pe Ekaterine Gorgodze (32 de ani, 426 WTA), o altă tenismenă venită din calificări. În precedentele trei confruntări ale turneului, Miriam Bulgaru nu a cedat niciun set.

Miriam Bulgaru (202 WTA) a obținut cea mai importantă performanță a sezonului, calificându-se fără emoții în semifinale. Succesul din sferturi i-a asigurat lui Miriam prezența în prima ei semifinală din 2024, în circuitul Challanger, al doilea ca valoare din tenisul feminin. Ea mai jucase o dată în această fază, dar într-un turneu din circuitul ITF, la Stuttgart, unde a fost învinsă de o altă reprezentantă a României, Cristina Dinu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Gloria Bistrița-Năsăud – Metalurgistul Cugir 5-0 (2-0) în Liga 3 | „Roș-albaștrii”, a treia înfrângere consecutivă și „lanterna roșie”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În etapa a treia din Seria 7 a Ligii 3, Gloria Bistrița-Năsăud a jucat pe teren propriu cu Metalurgistul Cugir, gazdele impunându-se cu scorul de 5-0 (2-0) Gazdele au înscris prin Covaci (28), Tavarez (40), Val. Alexandru (68, 74), LLullaku (90+1). A fost a treia înfrângere consecutivă a „roș-albaștrilor” ce nu au înscris încă în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea