Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2024: Când vor fi virate pe card primele pensii mărite, ca urmare a recalculării

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Când vor fi virate pe card primele pensii mărite, ca urmare a recalculării

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii îi liniștește pe pensionarii din România după tot stresul provocat de recalcularea pensiilor și anunță că toți seniorii își vor primii pensiile majorate pe carduri pe 11-12 septembrie.

Daniel Baciu a susținut că după noua lege a pensiilor, peste 80% din seniori se bucură de creșteri semnificative. Unii dintre ei vor beneficia chiar și de venituri de două ori mai mari ca înainte.

Citește și: Pensia socială minimă garantată 2024. Valorea indemnizației sociale pentru pensionari este de 1281 de lei

Daniel Banciu a anunțat, la România TV, că toate pensiile vor intra pe 11-12 septembrie pe carduri, astfel din acel moment bătrânii se vor bucura de câștigurile care le vor schimba viața în mai bine.

Asta, pentru că milioane de pensionari au primit poate chiar și 1.000 de lei în plus la pensie, așadar o creștere mare care ar trebui să le permită să trăiască mai bine.

Citește și: Ajutoare pentru pensionari 2024: Majorarea pragurilor la tichetele sociale pentru alimente, medicamente compensate și ajutorul de încălzire

Ce spune șeful Casei de Pensii

”Prin noua lege, toate pensiile au trecut prin procesul de recalculare. De săptămâna asta, oamenii au început să primească drepturile bănești după recalculare. Avem aproape 83% din numărul total de pensionari care au creșteri la pensii. Creșterea per total de 26,65%, ca sumă e o creștere medie de 622 de lei.

Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii în această perioadă, vorbim de aproximativ două săptămâni în care poștașii merg la domiciliile pensionarilor pentru a achita aceste drepturi de pensie. Pe 11 sau 12 se vor achita pensiie care au card bancar”, a declarat Daniel Baciu la RTV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere pentru alimente 2024: Câte tranşe se mai acordă pe cardurile sociale până la sfârșitul anului, după majorarea plafonului pentru beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere pentru alimente 2024: Câte tranşe se mai acordă pe cardurile sociale până la sfârșitul anului, după majorarea plafonului pentru beneficiari Guvernul a decis creşterea plafonului de venituri pentru acordarea voucherelor pentru alimente, întrucât după transmiterea deciziilor recalculare veniturile multor pensionari au crescut peste limita de 2.000 de lei până la care se acordau cardurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea