Rămâi conectat

Ştirea Ta

Învățământul la stat, gratis și nu prea în Alba Iulia. Copiii își duc și hârtia igienică de acasă

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Învățământul la stat, gratis și nu prea în Alba Iulia. Copiii își duc și hârtia igienică de acasă

Două role de hârtie igienică, una de hârtie menajeră, o cutie de șervețele de masă, una de șervețele umede  și 100 de pahare de unică folosință – în fiecare lună. Gratis și nu prea: acestea sunt cerințele, în Alba Iulia,  într-o instituție de învățământ de stat ce s-ar presupune, prin lege, că nu ar trebui să îi pună pe părinți la cheltuială, ori nu pentru astfel de lucruri. Transmite pe adresa redacției o tânără mămică din municipiu.

Citește și: Școala departe de casă, în municipiul Alba Iulia. Viza de flotant rămâne, încă, o cutumă

O cheltuială aparent banală, dar fără de îndoială profund imorală. Fiindcă, ne vine să credem sau nu, anumiți părinți încercați de dificultăți financiare nu își vor putea permite nici măcar acei amărâți de lei și apoi ce o să îi spunem copilului? Să plece acasă fiindcă nu s-a prezentat cu rolele de hârtie igienică la absurdul apel al unei instituții de stat finanțată din bani publici? Să îi insuflăm ideea că drumul său către viitor trebuie să fie musai tapat cu hârtie igienică fiindcă unii ori alții se spală pe mâini de responsabilitate?

Altminteri, aplicând această „logică” am putea, într-o „Românie Educată”, să începem să le solicităm părinților să îi pună pe copii să vină și cu vasul de toaleta de acasă și bineînțeles și cu un bidon de cinci litri de apă, în caz de nevoie. Doar mami și tati, ori mami, ori tati, după caz plătesc taxe și impozite degeaba și nu ca sistemul de învățământ să facă tot ce îi stă în putință să asigure condiții propice astfel încât tineretul țării să fie instruit și pregătit să îl cunoască pe mâine.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Imagini de groază surprinse pe o stradă din Micești: Doi câini extrem de agresivi, lasați liberi, sfâșie cu bestialitate alt patruped

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA | Imagini de groază surprinse pe o stradă din Micești: Doi câini extrem de agresivi, lasați liberi, sfâșie cu bestialitate alt patruped Pericol pe o stradă din Micești. Doi câini extrem de agresivi, au fost lăsați liberi și atacă tot ce prind. Un cetățean a surprins pe o filmare duminică noaptea, momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea