Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Unitățile de învățământ din Blaj, dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale: Proiect în valoare de 7.600.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unitățile de învățământ din Blaj, dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale: Proiect în valoare de 7.600.000 lei

Educația rămâne una dintre marile priorități ale administrației blăjene. Pe lângă investițiile în infrastructura școlară, derulate în fiecare an, o preocupare importantă este și asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea actului didactic, de care să beneficieze atât profesorii, cât și elevii.

Citește și: VIDEO | Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia, pregătită să-și întâmpine elevii în noul an școlar: Săli și laboratoare moderne, teren multisport și sală nouă de educație fizică

În acest sens, în unitățile de învățământ din Blaj se derulează programul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din municipiul Blaj”, un proiect finanțat integral prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), în valoare de 7.600.000 lei, respectiv 1.520.000 euro.

În cadrul proiectului, există semnate deja 15 contracte pentru furnizarea echipamentelor: 9 pentru echipamente digitale, 5 pentru mobilier și unul pentru echipamente sală de sport. Dintre acestea, au fost deja livrate echipamente digitale pentru laboratoare de informatică și laboratoare de științe. Au mai fost lansate și se află în derulare 10 proceduri de licitație, pentru echipamente digitale și pentru mobilier.

Contractul are ca termen de finalizare luna septembrie 2025.

Toate unitățile de învățământ din municipiul Blaj, care au fost eligibile și care nu au beneficiat de proiecte anterioare, fac obiectul acestui proiect: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”, Liceul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Vasile cel Mare”, Școala Gimnazială Toma Cocișiu”, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” și Grădinița cu program prelungit „Lumea Copiilor”.

Mai mult decât atât, listele cu echipamentele digitale și dotările necesare au fost întocmite chiar de școlile beneficiare directe ale proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Profesorul universitar, Cristian Păun, avertisment pentru români: Riscăm să ajungem în situația de faliment a Greciei. Traiectoria este aceeași!

Bera Larisa

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun, avertisment pentru români: Riscăm să ajungem în situația de faliment a Greciei. Traiectoria este aceeași! Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, explică de ce creșterea exponențială a deficitului bugetar va duce rapid la o datorie publică de peste 60% și avertizează asupra faptului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea