Rămâi conectat

Actualitate

Ciclonul care a lovit Europa ajunge în România: Aduce furtuni, dar și o scădere a temperaturilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciclonul care a lovit Europa ajunge în România: Aduce furtuni, dar și o scădere a temperaturilor

Ciclonul care a lovit Europa ajunge în România și aduce cu el furtuni în mai multe regiuni, dar și o scădere a temperaturilor.

Directorul de prognoză al ANM, Florinela Georgescu, a explicat că ciclonul care a lovit în ultimele zile țări din Europa își face simțită prezența și în țara noastră. În regiunile Moldovei și Dobrogei va pătrunde un val de aer mai rece, care va aduce furtuni și intensificări ale vântului.

În restul țării, temperaturile se vor menține ridicate, în weekend urmând să avem chiar o vreme frumoasă, pentru că vom scăpa și de caniculă. De săptămâna viitoare, un val de aer mai rece va pătrunde în țara noastră și va aduce cu sine furtuni, dar și o scădere a temperaturilor.

Citește și: Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE 2024: Val nou de căldură la început de toamnă, cu maxime de peste 35 de grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

”În regiunile din jumătatea de est a țării, treptat, temperaturile vor scădea sub influența pătrunderii unei mase de aer mai rece, dar și de asemenea sub prezența nebulozității mai accentuate în Moldova, în Dobrogea, în partea de est Munteniei (…) Ne așteptăm ca mai afectate să fie regiuni din partea de sud a Moldovei și în banatul Dobrogei, în special în Galați și Tulcea. În urma ploilor să se acumuleze cantități mai importante de apă de 30-40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, pe arii restrânse, nu sunt excluse fenomenele asociate instabilității atmosferice, adică descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 septembrie 2024, în Transilvania și alte regiuni ale țării: Continuă să fie cald, cu precipitații puține spre mijlocul lunii. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Pe un orizont mai larg, weekendul care urmează să fie unul cu precipitații mai puține, deci cu o vreme în general frumoasă”, a spus Florinela Georgescu, la România TV.

Vremea se strică de săptămâna viitoare în aproape toată țara

În weekend vom avea vreme frumoasă cu temperaturi cuprinse între 28 – 32°C, în cea mai mare parte a țării în această duminică. Cu toate acestea, nopțile vor fi mai răcoroase în zonele de vale din nord-est și centru, unde minimele vor coborî sub 12°C.

De la jumătatea săptămânii viitoare, pe teritoriul țării noastre va intra un val de aer mai rece, generat de o depresiune altantică, care se va extinde peste cea mai mare parte a Europei.

Pe acest fond, șansele de ploaie vor crește de la o zi la alta, mai întâi în vest, iar în a doua parte a săptămânii și în celelalte regiuni. Prognozele actuale indică precipitații consistente și vom avea parte de o scădere a temperaturilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2025: Noul calendar al examenului, publicat în Monitorul Oficial. Evaluarea competențelor începe din iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2025: Noul calendar al examenului, publicat în Monitorul Oficial. Evaluarea competențelor începe din iarnă Ordinul ministrului Educaţiei privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat 2025 a fost publicat în Monitorul Oficial, noutatea acestei sesiuni fiind că, după afişarea rezultatelor iniţiale, candidatul poate solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor proprii. „Candidatul poate solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor proprii după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea