Rămâi conectat

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat PSD): Pensiile sub 3000 de lei NU vor fi impozitate! Măsura continuă să repare nedreptățile din trecut ale guvernării liberalului Boc

Bera Larisa

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat PSD): Pensiile sub 3000 de lei NU vor fi impozitate! Măsura continuă să repare nedreptățile din trecut ale guvernării liberalului Boc

Pensiile sub 3000 de lei NU vor fi impozitate! Propunerea premierului Marcel Ciolacu a ajuns, marți, în Parlamentul României și a fost adoptată cu susținerea parlamentarilor coaliției de guvernare. Această măsură continuă demersurile Partidului Social Democrat de a repara deciziile cinice, din trecut, ale fostei guvernări de dreapta condusă de Emil Boc, prin care toate pensiile din sistemul public din România au fost impozitate. Practic, măsura propusă acum de Marcel Ciolacu și PSD presupune ridicarea pragului de neimpozitare de la 2000 la 3000 de lei.

Citește și: Noutăți pensii: Pensionari care nu au primit încă deciziile de recalculare a pensiilor. Care sunt motivele

PNL a ținut morțiș în coaliția de guvernare ca reglementarea să se facă printr-un proiect de-al lor, pe care să și-l asume, chiar dacă măsura putea fi luată printr-o ordonanță de urgență. Nu contează cum se va face, important este să se aplice cât mai repede decizia premierului și a PSD, astfel încât pensionarii să nu aibă de suferit.

Cine a introdus IMPOZITAREA PENSIILOR?

E important să ne aducem aminte că fostul premier Emil BOC, astăzi membru de frunte al PNL, a decis să pună impozit + CASS pe toate pensiile. La acea dată PSD l-a împiedicat pe liberalul Boc (prin sesizarea Curții Constituționale a României) să taie pensiile cu 15%, dar acesta a reușit să impună impozitarea.

Ulterior, PSD a ridicat pragul de neimpozitare la 2.000 de lei și a scutit toate pensiile de plata CASS, pe care o introdusese guvernarea de dreapta condusă de Emil Boc.

Partidul Social Democrat este singurul partid care și-a asumat totodată un obiectiv politic dificil, dar extrem de important, de a pune ordine în sistemul de pensii, de a elimina inechitățile și de face DREPTATE PENTRU PENSIONARI. Astfel, toate pensiile publice din România au fost recalculate, însă nicio pensie nu va scădea. Peste 3,8 milioane de pensionari vor avea PENSII MAI MARI, de la 1 septembrie, iar de la 1 ianuarie 2025, 95,6 % dintre pensii vor crește prin indexare (doar 4,4% dintre pensionari vor rămâne cu pensia la același nivel, până sunt ajunși de ceilalți pensionari care nu au fost avantajați de legislația anterioară).  Recalcularea pensiilor a ținut cont de contributivitate și de perioada lucrată, aducând astfel echitate între pensionarii care s-au pensionat în perioade diferite de timp.  PSD a reușit să elimine acel prag de 9,4% din PIB al cheltuielilor cu pensiile, care a fost pus cu cinism în PNRR de Guvernul Cîțu PNL-USR. Această măsură a guvernării de dreapta ar fi determinat înghețarea pensiilor pentru o jumătate de secol.

Guvernele de DREAPTA au sărăcit românii, în timp ce PSD a reparat mereu inechitățile și a făcut dreptate pentru oameni!

Beniamin Todosiu

Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Horațiu Florea: Beniamin cel mut și hoț, deputat PSD minte de îngheață apele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin cel mut și hoț, deputat PSD minte de îngheață apele Deputatul traseist, Beniamin Teodosiu, poreclit Beniamin cel mut, întrucât nu cuvântă în Parlamentul României este și un mare mincinos. Prezența lui ca parlamentar se simte doar prin prezența la casierie, întrucât ca deputat omul este ZERO barat. Incolor, insipid, inodor, precum pătrunjelul în zeamă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea