Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza meteo pentru iarna 2024-2025: Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prognoza meteo pentru iarna 2024-2025: Când vor cădea primii fulgi de zăpadă în România

Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru toamnă. Specialiștii anunță o toamnă a extremelor cu episoade de caniculă în septembrie, dar și ploi și chiar lapoviță în octombrie, urmate de ninsori în noiembrie.

Luna septembrie debutează cu caniculă. Ulterior, temperaturile caniculare se vor alterna periodic cu episoade de furtuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 36 de grade Celsius. Din a doua parte a lunii septembrie, toamna își va intra în drepturi, temperaturile maxime abia vor mai atinge 25 de grade Celsius.

Citește și: Cum va fi vremea în SEPTEMBRIE 2024: Val nou de căldură la început de toamnă, cu maxime de peste 35 de grade Celsius. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Luna octombrie aduce lapoviță în regiunile centrale și de munte. În a doua jumătate a lunii, temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 8-9 grade Celsius. La munte, valorile temperaturilor vor scădea până la 0 grade Celsius.

Inițial, Accuweather a anunțat că prima zăpadă o să cadă la începutul lunii octombrie. Au modificat prognoza și au stabilit că va fi în noiembrie. Luna noiembrie 2024 va fi caracterizată de o combinație de ploi și răcirea treptată a vremii.

Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii noiembrie

Temperaturile vor fi relativ scăzute, cu maxime cuprinse între 8°C și 10°C. Minimele se vor situa între -2°C și 0°C, fiind anunțate nopți foarte reci. Cerul va fi în mare parte acoperit de nori, dar fără precipitații semnificative. Sunt șanse de ploi pe 5, 7, 12 noiembrie.

În a doua jumătate a lunii noiembrie, vor fi temperaturi minime de -3 grade Celsius. După ploile din primele două săptămâni, vremea se va răci simțitor, cu temperaturi nocturne care vor ajunge până la -3°C în a doua jumătate a lunii.

Prima zăpadă ar putea cădea pe 20 noiembrie 2024, urmând patru zile de lapoviță și ninsoare. În concluzie, luna noiembrie va fi una de tranziție spre iarnă, cu ploi și frigul specific acestei perioade a anului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2 – 3 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat cu temperaturi maxime de până la 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

2 – 3 septembrie 2024 | COD GALBEN și PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Disconfort termic ridicat cu temperaturi maxime de până la 37 de grade ANM a emis luni, 2 septembrie 2024, noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă în Alba și alte județe din țară, valabile până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea