Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Vacuță eroină din rasa Holstein, la o fermă din Alba: A adus pe lume 4 viței frumoși și sănătoși

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Vacuță eroină din rasa Holstein, la o fermă din Alba: A adus pe lume 4 viței frumoși și sănătoși

Astăzi, 30 august 2024, o minune a avut loc la ferma Gherman din Cugir, județul Alba. O văcuță din rasa Holstein a adus pe lume patru viţei, fenomen extrem de rar, cu șanse de una la 100.000 de nașteri.

Citește și: FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Vica, văcuța „eroină” din Alba: A născut TREI vițeluși sănătoși, bucurie în ograda unui fermier

Ferma Gherman este din Cugir cu un efectiv de 40 de vaci de lapte, din rasele Holstein și Bălțată Românească.

Pe vaca-mamă o cheamă JoJo, are șase ani şi este din rasa Holstein. Ceea ce este cu adevărat minunat este faptul că vițeii au rezultat din montă naturală, nu prin însămânțare artificială. La ferma din Cugir, au mai fost cazuri în care văcuțele au fătat câte doi viței, însă de data aceasta, în premieră, JoJo a reușit să aducă pe lume patru viței frumoși și sănătoși.

Vițeii au aproximativ între 30 și 35 de kilograme și sunt hrăniți cu biberonul. Micuţii nu au primit încă un nume. Totuşi, îngrijtorii lor s-au gândit să-i boteze cât de curând.

Astfel de fenomene sunt extreme de rare. În opinia specialiştilor şansele ca un astfel de fenomen să se întample este de una la 100.000.

Vacile Holstein dau cea mai mare producție de lapte în România. Pentru a atinge însă performanțe, Holstein trebuie să fie foarte bine îngrijită iar hrana și condițiile în care este ținută sunt factori esențiali pentru ca vaca să dea un lapte de calitate și în cantități mari. Dar, poate cea mai importantă dintre toate este genetica, cea care este „responsabilă” de fapt cu performanțele pe care le atinge rasa.

Începând de la jumătatea secolului XIX, rasa de vaci Holstein a început să fie răspândită pe tot globul, iar acest lucru se datorează mai ales produselor lactate din Olanda și Germania. Astăzi, statisticile indică faptul că ar fi aproximativ 10 milioane de animale și cca. 250.000 de crescătorii în lume. Astfel, Holstein devine cea mai cunoscută și reprezentativă rasă care produce cantități mari de lapte de bună calitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Momente EMOȚIONANTE la Primăria Cugir: Ariana Stiop, secretara primarilor încă din 1985, s-a pensionat după aproape 40 de ani de activitate în slujba orașului 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momente EMOȚIONANTE la Primăria Cugir: Ariana Stiop, secretara primarilor încă din 1985, s-a pensionat după aproape 40 de ani de activitate în slujba orașului Momente emoționante vineri, 30 august 2024, la Primăria Cugir: Ariana Stiop, secretara primarilor încă din anul 1985, s-a pensionat după aproape 40 de ani de activitate neîntreruptă în slujba orașului. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea