Rămâi conectat

Curier Județean

Evenimente de weekend în județul ALBA: Alba Iulia Music&Film Festival, Alba Carolina Bike Race, Symphonic Metal Echoes Fest, Zilele orașului Sebeș, Teiuș și Câmpeni, Festivalul Prunelor, Festivalul de Teatru la Roșia Montană

Bera Larisa

Publicat

în

Evenimente de weekend în județul ALBA: Alba Iulia Music&Film Festival, Alba Carolina Bike Race, Symphonic Metal Echoes Fest, Zilele orașului Sebeș, Teiuș și Câmpeni, Festivalul Prunelor, Festivalul de Teatru la Roșia Montană

Weekend plin de evenimente în județul Alba, pe toate gusturile și oportunități de distracție atât pentru localnici, cât și pentru cei care decid să ne viziteze județul.

Alba Iulia Music & Film Festival

Între 23 și 25 august, Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF) aduce în fața publicului o selecție spumoasă de filme românești, producții străine cu priză la public și experiențe muzicale de care se vor bucura fanii de toate vârstele.

Cea de-a 12-a ediție a AIMFF se va deschide vineri, 23 august, într-o zi “de aur” pentru epoca filmului proiectat în Piața Cetății. Moromeții 3, ultimul film din trilogia lui Stere Gulea, va duce publicul în anul 1954, acolo unde Niculae Moromete, acum tânăr scriitor, se află în fața unor alegeri greu de gestionat. Deopotrivă dramă și poveste de dragoste cu încărcătură politică, Moromeții 3 nu se bazează pe un roman anume, ci pe un scenariu original semnat de Stere Gulea.

Citește și: 23 – 25 august 2024 | Alba Iulia Music & Film Festival sub reflectoare: o selecție spumoasă de filme românești, producții care celebrează viața și concerte pentru toate generațiile

Zilele orașului Sebeș

Zilele orașului Sebeș, se vor desfășura anul acesta în perioada 23-25 august. Ediția de anul acesta cuprinde evenimente dedicate tuturor vârstelor locuitorilor orașului. Organizatorii au pregătit trei zile pline de distracție, cu concert folcloric, seară rock cu trupe renumite, dar și zone de agrement dedicate tuturor participanților.

Din program, amintim concertul folcloric „Autentic românesc” cu Lavinia Goste și Marius Zorilă alături de orchestra „Valahia”. Invitați speciali vor fi Veta Biriș și Aurel Tămaș. Sâmbătă seara vor avea loc concerte rock cu trupele: IRIS, TROOPER, CARGO și show de lasere. De asemenea, este organizat concursul de ciclism „CicloAventurier” de Sebeș pentru tinerii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani.

Citește și: 23 – 25 august 2024 | Sărbătoarea zilelor orașului Sebeș: Concertul folcloric „Autentic românesc”, seară rock cu Iris, Trooper și Cargo și spectacole de reconstituire istorică. PROGRAM

Zilele Orașului Câmpeni

Zilele orașului Câmpeni vor avea loc în perioada 23 – 25 august. Din cadrul evenimentului nu vor lipsi concertele și târgul meșterilor populari. De asemenea, sâmbătă va avea loc un campionat de șah pentru copii.

Cântăreți renumiți vor încheia serile cu concerte pentru toți participanții. Printre aceștia se numără, Aurel Tămaș, trupa Amadeus și Vlăduța Lupău.

Zilele Orașului Teiuș

Zilele orașului Teiuș vor avea loc anul acesta în perioada 23-24 august, iar în deschiderea evenimentului, organizatorii au pregătit o “Seară de muzică folk”, în Parcul feroviar.

Seara de muzică folk va fi organizată în memoriam Adi Mitescu, cu participarea lui Neluțu Morar și George Handru, Marius Moga, Felicia Pop, Daniel Oprița și Puiu Bretoiu, Florin Thomits, Ovidiu Mihăilescu, Cristian Buică.

Seara se va încheia cu un after party cu Bizar Cafe, invitat special fiind DJ Răzvan, iar intrarea este liberă.

Citește și: 23-24 august 2024 | Zilele orașului Teiuș: “Seară de muzică folk” în Parcul feroviar, în deschiderea evenimentului

Alba Carolina Bike Race 2024

Competiția ALBA CAROLINA BIKE RACE, înscrisă în calendarul competițional al Federației Române de Ciclism, este un proiect al Asociației BICICLIM ALBA în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și se adresează iubitorilor de ciclism montan (MTB).

Competiția de ciclism montan de tip cross country se va desfășura în cadrul unui eveniment maraton pe data de 24.08.2024, cu plecare din municipiul Alba Iulia și va parcurge mai multe localități din regiune pe o distanță totală cumulată a traseelor de aproximativ 100 km.

Symphonic Metal Echoes Fest 2024

Pe 24 și 25 august 2024, Alba Iulia va fi gazda unui eveniment muzical de excepție: Symphonic Metal Echoes Fest. Festivalul, organizat de Peace of Art – music school și ASMM și susținut de Primăria Alba Iulia, va avea loc în sptațiile Ryma și promite să aducă împreună pasionații de muzică metal simfonică pentru două zile pline de energie și creativitate.

Printre trupele care vor urca pe scenă se numără: Molllust, Anthology, Syn Ze Șase Tri, Bendida, Meteora și altele. Pe lângă concertele electrizante, festivalul va oferi o serie de activități și facilități menite să îmbogățească experiența participanților, și anume zone de meet & greet, standuri de merchandise, food court și activități interactive.

Citește și: 24 – 25 august 2024 | Prima ediție a festivalului „Symphonic Metal Echoes” la Alba Iulia: Concerte, workshop-uri de muzică și expoziții de artă

Festivalul de Teatru – Roșia Montană

În perioada 24 – 25 august 2024, va avea loc festivalul de teatru la Roșia Montană. Festivalul, desfășurat în cadrul seriei de evenimente Roșia Montană ALIVE, aduce pentru participanți două zile pline de spectacole de teatru pentru adulți și copii, tururi ghidate, concerte de muzică live și seri de DJ în aer liber.

Printre piesele de teatru se numără „Cei 3 purceluși”, „Commedia dell’arte HELLEQUIN”, „Alice”, „Punguța cu 2 bani” și spectacolul de comedie, cu Improzarii, la Petri pe Țarină

Festivalul Prunelor – Ceru Bacăinți

Duminică, 25 august 2024, de la ora 14:00, va avea loc cea de-a treia ediție a Festivalului Prunelor, la Ceru Băcăinți – Bulbuc, o petrecere câmpenească în cinstea toamnei, un eveniment dedicat promovării tradițiilor culinare și culturale zonale.

Activitatea culturală de la Ceru Băcăinți-Bulbuc are ca scop păstrarea obiceiurilor tradiționale, cu ocazia venirii toamnei și totodată, sărbătorind culesul prunelor.

Citește și: 25 august 2024 | Festivalului Prunelor 2024, la Ceru Băcăinți – Bulbuc: Petrecere câmpenească în cinstea toamnei, cu degustări de plăcinte, lictar și pălincă și spectacol folcloric

Evenimentul va culmina cu un spectacol folcloric ce va cuprinde momente artistice de neuitat. Veți avea ocazia să vă bucurați de reprezentații ale unor artiști talentați, în prezentarea Vărului Săndel, nelipsit de la Festivalul Prunelor de la Ceru Băcăinți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Amendă uriașă pentru un tânăr de 19 ani din Alba: A descărcat o autoutilitară cu deșeuri pe un teren situat în fondul forestier național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amendă uriașă pentru un tânăr de 19 ani din Alba: A descărcat o autoutilitară cu deșeuri pe un teren situat în fondul forestier național Un tânăr de 19 ani din Alba s-a ales cu o amendă uriașă după ce a descărcat o autoutilitară cu deșeuri pe un teren situat în fondul forestier național. Potrivit IPJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea