Rămâi conectat

Economie

România aproape de FALIMENT: Cheltuie 60% din veniturile fiscale DOAR pe salarii. Cel mai mare procent din UE!

Bera Larisa

Publicat

în

România aproape de FALIMENT: Cheltuie 60% din veniturile fiscale DOAR pe salarii. Cel mai mare procent din UE!

Florin Cîțu, fostul premier al României, face o comparație a salariilor din domeniul public și sistemul privat și vorbește despre datoria publică a României.

Citește și: Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la președinția României pe grupurile interne ale PSD

Sursa: INS, calcule Consiliul Fiscal

Acesta a scris într-o postare pe pagina de Facebook: „PSD la guvernare = TAXE mari pe spatele sectorului privat pentru a crește salariile bugetarilor care sunt mai mari decât cele din sectorul privat (cu aproximativ 20%)!

Așa arată o schemă piramidală. Salariile mai mici din sectorul privat susțin prin taxe din ce în ce mai mari salariile mai mari din sectorul bugetar. Este o schemă care duce la FALIMENT de fiecare dată.

Singura justificare pentru salarii mai mari în sectorul bugetar decât în privat – politică. Atât. Restul sunt baliverne.
Că să înțelegeți cât de aproape suntem de FALIMENT: România cheltuie 60% din veniturile fiscale DOAR pe salarii. Cel mai mare procent din UE! Este enorm și de aceea socialiștii au crescut taxele în 2022, 2023 și 2024 și le vor crește și în 2025.

Problema lor este că nu mai au de unde să fure bani prin intermediul taxelor. Mai multe companii intră în faliment și investitorii străini au fugit din România (3.4 miliarde euro în 2023).

Cealaltă variantă, împrumuturile, se închide pentru că nimeni nu vrea să mai finanțeze o țară în FALIMENT!
Urmează inflație, dobânzi mari și sărăcie care vor echilibra situația bugetară. Așa se termină de fiecare dată guvernarea socialistă. Oriunde în lume. Și nici socialiștii nu ajung bine” a transmis Florin Cîțu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț finalizare proiect: „Modernizare Școala gimnazială “Vasile Bologa” în satul Geoagiu de Sus, comuna Ștremț, județul Alba”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă – Anunț finalizare proiect Comuna Stremț în calitate de beneficiară a proiectului “Modernizare Școala gimnazială “Vasile Bologa” în satul Geoagiu de Sus, comuna Ștremț , județul Alba” – SMIS 121001, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020   anunță finalizarea cu succes a investițiilor . Proiectul a fost implementat de către COMUNA STREMȚ și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea