Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă | Președinte PSD Alba, Corneliu Mureșan: Premierul Marcel Ciolacu și PSD continuă sprijinirea dezvoltării industriei alimentare românești!

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă | Președinte PSD Alba, Corneliu Mureșan: Premierul Marcel Ciolacu și PSD continuă sprijinirea dezvoltării industriei alimentare românești!

Guvernul României a făcut un pas important spre dezvoltarea industriei alimentare autohtone prin aprobarea proiectelor din schema de ajutor de stat INVESTALIM. ”Ferma cu Omenie”, o companie din județul Alba, producătoare de brânzeturi delicioase, cu lapte proaspăt de la propriile văcuțe, este una dintre cele 40 de firme beneficiare ale acestui program guvernamental. Cu sprijinul ajutoarelor de la stat, această companie are posibilitatea să-și consolideze poziția pe piață și să se dezvolte.

Citește și: Comunicat de presă | Președinte PSD Alba, Corneliu Mureșan: Sală de sport modernă, construită cu bani de la Guvern în comuna Stremț

Județul Alba este recunoscut ca fiind capitala industriei alimentare românești. La noi în județ își desfășoară activitatea mari companii din acest domeniu, ale căror produse ajung atât pe rafturile marilor magazine din țară, cât și în străinătate. PSD Alba derulează o amplă campanie de sprijinire a producătorilor locali, prin care încurajăm achiziția de produse locale, dar și de la marile companii care își desfășoară activitatea în Alba.

Programul guvernamental INVESTALIM va aduce multiple beneficii pentru țară, inclusiv consolidarea securității alimentare, stabilizarea prețurilor și protejarea puterii de cumpărare a cetățenilor. În total, au fost selectate circa 40 de proiecte. Ele vor aduce investiții de aproximativ 4,5 miliarde lei în industria alimentară românească, din care 2,7 miliarde lei reprezintă ajutor de stat. Domeniile vizate includ procesarea cărnii, laptelui, uleiului, fructelor, zahărului, morăritul și panificația, dar și a altor produse alimentare.

INVESTALIM vine în sprijinul fermierilor români, oferindu-le posibilitatea de a-și valorifica produsele direct la fabricile de procesare din țară. Astfel, se va reduce dependența de importuri pentru anumite produse alimentare, se va limita presiunea asupra prețurilor și se va asigura accesul la produse de calitate pentru toți consumatorii. Programul susține industria alimentară locală, iar prin implementarea sa Guvernul PSD promovează o alimentație sănătoasă și sustenabilă. Programul marchează o nouă etapă în dezvoltarea sectorului alimentar din țară și deschide noi perspective de creștere economică.

Corneliu Mureșan,
Președinte PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Alin Ignat, deputat PNL Alba: „Pesediștii înjurau în gând, când PNL impunea reforma și recalcularea pensiilor ca jalon în PNRR. Azi se împăunează cu creșterea pensiilor impusă de PNL”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Ignat, deputat PNL Alba: „Pesediștii înjurau în gând, când PNL impunea reforma și recalcularea pensiilor ca jalon în PNRR. Azi se împăunează cu creșterea pensiilor impusă de PNL.” Peste 80% din pensionari vor avea creșteri de pensii, începând cu 1 septembrie, în urma recalculării pe noua lege a pensiilor, reformă impusă de PNL în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea