Rămâi conectat

Politică Administrație

Beniamin Todosiu (deputat PSD de Alba) | PSD face dreptate pentru pensionari: Majoritatea pensiilor vor crește și vor fi eliminate inechitățile

Bera Larisa

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat PSD de Alba) | PSD face dreptate pentru pensionari: Majoritatea pensiilor vor crește și vor fi eliminate inechitățile

Partidul Social Democrat face dreptate pentru pensionarii români prin noua lege a pensiilor, care va elimina inechități și va crește majoritatea pensiilor aflate în plată, răsplătind astfel pe cei care au muncit și au contribuit mai mult. Nimeni nu va pierde niciun leu în urma recalculării pensiilor! Pentru cei care au deja o pensie mai mare decât valoarea stabilită în baza noii formule, se va aplica principiul păstrării pensiei mai avantajoase. Însă majoritatea pensionarilor vor avea, de la 1 septembrie, pensii mai mari, iar pentru pensiile mici creșterea va fi aproape dublă.

Citește și: Beniamin Todosiu (deputat PSD): Legea PSD care protejează românii împotriva practicilor abuzive ale IFN-urilor a fost promulgată

În această perioadă, pensionarii vor primi prin poștă, până la sfârșitul lunii, deciziile de recalculare a pensiilor. Dacă pensionarul nu este acasă, când vine poștașul cu decizia, el poate să o ridice, în următoarele 20 de zile, de la oficiul poștal la care este arondat sau o poate ridica mai târziu de la casa județeană de pensii. De la 1 septembrie, pensionarul primește pensia recalculată, indiferent dacă a intrat sau nu în posesia deciziei de recalculare.

Noua formulă de calcul presupune trei elemente: puncte contributive (rezultate din contribuțiile la sistemul de pensii), puncte asimilate (exemplu: facultatea, stagiul militar etc.), puncte de stabilitate (acordate în funcție de vechime). Astfel, vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii. Se vor elimina inechitățile dintre femei și bărbați, dar și inechitățile dintre cei care s-au pensionat în baza unor legi diferite. De asemenea, vor fi răsplătiți suplimentar cei care au muncit mai mult și au contribuit mai mult.

Noua lege a pensiilor va stimula și natalitatea deoarece, din acest an, vârsta de pensionare a mamelor va fi diminuată în funcție de numărul de copii, iar concediul de creștere a copilului va fi considerat perioadă contributivă și va fi luat în calcul la stabilirea pensiei ca și cum s-ar fi muncit în perioada respectivă.

Partidul Social Democrat demonstrează că este alături de pensionarii români, protejându-le drepturile. În acest an, în ianuarie, Guvernul condus de PSD a crescut pensiile cu 13,8%. Din 1 februarie, pensiile cresc mai consistent pentru un număr de peste 3 milioane de pensionari români, cea mai mare creștere realizată până acum în sistemul public de pensii din România. Este dovada că PSD se ține de cuvânt!

Beniamin Todosiu
Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Președinte PSD Alba, Corneliu Mureșan: Premierul Marcel Ciolacu și PSD continuă sprijinirea dezvoltării industriei alimentare românești!

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă | Președinte PSD Alba, Corneliu Mureșan: Premierul Marcel Ciolacu și PSD continuă sprijinirea dezvoltării industriei alimentare românești! Guvernul României a făcut un pas important spre dezvoltarea industriei alimentare autohtone prin aprobarea proiectelor din schema de ajutor de stat INVESTALIM. ”Ferma cu Omenie”, o companie din județul Alba, producătoare de brânzeturi delicioase, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea