Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește”

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește”

Într-o recentă apariție la Radio Unirea FM, Claudiu Petruț, tânărul din Alba cunoscut pentru gesturile sale de caritate, a vorbit despre proiectul său de a construi o casă pentru o familie nevoiașă din Zlatna. În cadrul emisiunii cu titlul „Dar din dar se face rai”, Claudiu a detaliat cum a decis să își liciteze porumbeii pentru a strânge fondurile necesare acestui demers nobil.

Citește și: Un tânăr din Alba își licitează porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe cu 8 copii

YouTube video

Claudiu Petruț, originar din Cugir și actualmente locuitor în Săliștea, a început această campanie după ce a cunoscut o familie din Zlatna cu 8 copii, care trăiește în condiții extrem de dificile, într-o singură cameră. „Am obținut terenul necesar pentru construcție cu ajutorul primăriei din Zlatna, iar acum lucrăm la realizarea casei. Suntem în grafic cu lucrările, dar avem nevoie în continuare de materiale de construcție”, a spus Claudiu.

Pentru a finanța construcția, Claudiu a organizat licitații de porumbei, strângând deja o sumă considerabilă. „Toți banii obținuți din licitația porumbeilor vor fi folosiți pentru achiziționarea materialelor necesare”, a explicat el. În plus, Claudiu a reușit să obțină donații de lemn, țiglă și ciment din partea unor susținători locali.

În prezent, lucrările sunt pe drumul cel bun, iar tânărul subliniază că echipa care lucrează la construcție este formată din persoane simple, fără resurse financiare extraordinare, dar care au contribuit cu multă bunăvoință și dedicare. „Persoanele implicate sunt oameni obișnuiți, fără resurse financiare extraordinare, dar care au sufletul mare”, spune el.

„Problema principală acum este renovarea interioarelor și racordarea utilităților, care sunt costisitoare. Sperăm că vom putea aduna suficiente fonduri și materiale pentru a finaliza construcția. Am apelat și la ajutorul primăriei pentru a depăși problemele birocratice legate de documentele pentru utilități”, a adăugat el.

Construcția are ca scop principal crearea unor condiții decente pentru cei mici, care să le permită să meargă la școală într-un mediu mai sigur și confortabil. „Zona este defavorizată în ceea ce privește locurile de muncă, dar sper că, măcar câțiva dintre copii, să aibă șansa de a evolua și de a avea un viitor mai bun”, adaugă Claudiu. În plus, el subliniază că scopul său nu este doar construcția casei, ci și îmbunătățirea stării de bine a copiilor, având în vedere că a crescut într-un mediu similar și înțelege profund dificultățile lor.

Pentru a motiva echipa și a strânge resursele necesare, Claudiu a apelat la bunătatea oamenilor din comunitate. „Am bătut la multe uși și majoritatea mi s-au deschis. Am profitat de generozitatea oamenilor, care au avut suflet mare și au fost dispuși să ajute”, povestește el.

În trecut, Claudiu a fost cunoscut și pentru acțiunile sale de Crăciun, când a devenit „Moș Crăciun” pentru copiii din Săliștea, oferindu-le cadouri. „Anul acesta am reușit să strângem peste 10.000 de lei din licitația porumbeilor și vom face peste 200 de copii fericiți cu darurile achiziționate”, a declarat Claudiu.

Claudiu Petruț a fost inspirat să continue aceste acte de caritate și să depășească dificultățile personale, după ce în 2022 și-a pierdut crescătoria de porumbei într-un incendiu. „Am renăscut din propria cenușă și consider că trebuie să ofer și celorlalți!”, a declarat el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | ACCIDENT cu pagube materiale în Micești: Coliziune între o motocicletă și un autoturism

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | ACCIDENT cu pagube materiale în Micești: Coliziune între o motocicletă și un autoturism Un accident a avut loc luni, 12 august, în jurul orei 18.30, în Alba Iulia, în Micești la intersecția străzilor Pajiștei cu Calea Moților, între o motocicletă cu numere de Germania și un autoturism marca Mercedes. Citește și: ACCIDENT rutier […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea