Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment deosebit, oficialii clubului au pregătit un program aparte, prin care să celebreze un eveniment de seamă din existența echipei albaiuliene.

Astfel, la ora 16.00, la Palatul Principilor, în Sala Dietei, va fi o expoziție foto legată de activitatea fotbalistică, urmând să fie acordate și diplome de excelență unor foști jucători, conducători și antrenori. La ora 18.00, pe Stadionul „Cetate” va fi un meci de fotbal old boys cu echipe alcătuite din foste glorii uniriste, fiind invitați peste 70 de jucători, din diverse generații, printre care Iosif Luca, Nicu Mărginean, Ioan Păcurar, Iulian Nichimiș, Ovidiu Maier sau Tibor Moldovan, ca să pomenim doar câteva nume. Lista rămâne deschisă, se așteaptă confirmări, iar antrenorii care vor sta pe cele două bănci tehnice sunt Aurel Șunda, Alexandru Pelici, respectiv Cornel Țălnar, Cristian Pustai și Adorian Himcinschi. La manifestări vor reprezenta Federația Română de Fotbal, Gabriel Bodescu, Mihai Stoichiță, Miodrag Belodedici și Marius Niculae.

Unirea Alba Iulia, cea mai importantă echipă de fotbal din Alba, a fost înființată în urmă cu 100 de ani, actul în sine purtând data de 16 august 1924. Denumită la începuturi Unirea Mihai Viteazul Alba Iulia, gruparea „alb-negrilor” este singura din județ ce a evoluat pe prima scenă, cu două promovări (2003 și 2009) și trei sezoane petrecute în elită (2003/2005, 2009/2010), în primul clasându-se pe locul al șaselea, o performanță extraordinară fiind disputarea semifinalei Cupei României, în 1991, o dublă cu Universitatea Craiova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Vineri, 16 august, se inaugurează Baza Sportivă de Tip I de la Zlatna-Pătrângeni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vineri, 16 august, se inaugurează Baza Sportivă de Tip I de la Zlatna-Pătrângeni La finele săptămânii, se inaugurează o nouă Bază Sportivă de Tip I, aceea de la Zlatna-Pătrângeni, prima de acest gen din Munții Apuseni. Astfel, județul Alba se bucură în ultimul an de cinci noi asemenea baze sportive finalizate la Alba Iulia („Micești”), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea