Rămâi conectat

Actualitate

Cum să investești în aur la bursă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum să investești în aur la bursă

Investițiile în aur sunt considerate metode utile de a proteja fondurile personale și de a diversifica sursele de venit. Astfel de investiții se pot face online, la bursă, cu ajutorul instrumentelor financiare specifice, despre care vom discuta în cele ce urmează.

Tipuri de investiții în aur

Sunt mai multe moduri de a face investiții în aur și este important să înțelegi să afli mai mult despre acestea:

Achiziționarea de aur fizic

Aurul în formă fizică, așa cum sunt monedele și lingourile, sunt o formă bună de investiție. Oferă un sentiment de siguranță, dar implică și costuri de depozitare și de asigurare.

Fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri)

Sunt fonduri care urmăresc prețul aurului și se pot tranzacționa la bursă, la fel ca orice altă acțiune. Oferă lichiditate și sunt modalități foarte convenabile de a investi în aur fără a deține efectiv metalul sau de a nu fi necesară depozitarea lui.

Acțiuni ale companiilor miniere de aur

Poți investi în acțiuni de la companiile care extrag aur. O astfel de variantă îți oferă acces la prețuri avantajoase. Cu toate acestea, va trebui să iei în calcul și riscurile legate de performanța companiilor și de piața minieră în general.

CFD-uri

CFD-urile îți permit să speculezi modificările de preț ale aurului fără să deții fizic produse din acest metal. Sunt instrumente cu efect de levier, ceea ce înseamnă că poți amplifica foarte mult câștigurile, dar și pierderile. Tranzacționarea implică niveluri ridicate de risc și nu se potrivește tuturor investitorilor.

Sfaturi pentru investițiile în aur

Aurul este un activ de refugiu pentru perioadele cu incertitudine. Investițiile în aur nu garantează mereu profituri și pot duce la pierderi. Înțelegerea pieței aurului și a instrumentelor financiare disponibile este esențială.

Citește articole, participă la seminare și consultă experți financiari pentru a te informa corespunzător.

Este important să nu investești într-un singur activ. Poți să-ți diversifici portofoliul pentru a reduce riscurile și pentru a maximiza câștigurile.

Monitorizează investițiile și fii pregătit să faci ajustări în funcție de condițiile pieței.

Dacă investești corect în aur poți avea numeroase beneficii, însă și riscurile pot fi semnificative. De aceea, va trebui să te documentezi înainte și să înțelegi corect instrumentele financiare. Pe baza informațiilor poți să stabilești obiective clare.

Sursa imaginii: Adobe Stock


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

9 august 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe, până vineri seara: Averse torențiale, descărcări electrice și vijelii cu rafale de 60…70 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

9 august 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe, până vineri seara: Averse torențiale, descărcări electrice și vijelii cu rafale de 60…70 km/h Meteorologii ANM au emis vineri dimineața o avertizare cod galbend e furtună, valabilă în Alba și alte județe din țară, în intervalul 12.00 – 21.00. Citește și: Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea