Rămâi conectat

Curier Județean

Darius Măcinic și Andrei Trif, gladiatorii din Alba Iulia care se antrenează la Campus Univers Cascade, una dintre cele mai mari școli de cascadorie din Europa

Bera Larisa

Publicat

în

Darius Măcinic și Andrei Trif, gladiatorii din Alba Iulia care se antrenează la Campus Univers Cascade, una dintre cele mai mari școli de cascadorie din Europa

Reenactorii Darius Măcinic și Andrei Trif sunt prezenți zilele acestea la Campus Univers Cascade din Franța, una dintre cele mai mari școli de cascadorie din Europa, unde se antrenează pentru Festivalul Roman Apulum, care avea loc în perioada 15-17 august, la Alba Iulia.

Citește și: 15-18 august 2024: Festivalul Roman Apulum – ”Povestea unui ludus”, în Cetatea Alba Carolina. Gladiatorii, în prim plan la cea de-a XI-a ediție

Festivalul Apulum, va celebra a XI-a ediție cu tema „POVESTEA UNUI LUDUS”. Acest eveniment impresionant va atrage între 5000 și 10000 de spectatori și va include o serie de activități menite să adâncească înțelegerea și aprecierea istoriei antice.

Printre atracțiile festivalului se numără prezentări științifice, vizionări de filme, tururi ghidate, ateliere interactive și o întrecere sportivă de pentatlon. De asemenea, participanții vor putea asista la confruntări armate, dansuri antice, un concert, un spectacol cu foc, o tabără antică și lupte de gladiatori.

„Doi gladiatori ai ludusului, Dareos și Herculaneus, se pregătesc premergător festivalului, în Franța, la CUC (Campus Univers Cascade). CUC e una din școlile de top în domeniul de cascadorie și coregrafii de luptă cinematică” a transmis Ovidiu Măcinic, pe pagina de Facebook.

Festivalul va include și participarea a două gladiatrix, Ioana și Andreea, aducând un plus de dinamism și farmec întregii manifestații.

Festivalul Apulum este susținut de Primăria Alba Iulia și beneficiază de sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ITM ALBA: Amenzi de 3.500 lei și 4 avertismente în perioada 29 iulie – 2 august 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii 

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITM ALBA: Amenzi de 3.500 lei și 4 avertismente în perioada 29 iulie – 2 august 2024. Ce nereguli au găsit inspectorii Inspectorii ITM Alba au dat în perioada 29 iulie – 2 august 2024, 4 avertismente și amenzi în valoare de 3.500 de lei. Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea