Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO | Pompierii români își încheie cu succes misiunea de stingere a incendiilor din sudul Franței

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Pompierii români își încheie cu succes misiunea de stingere a incendiilor din sudul Franței

Pompierii români care au fost pre-poziționați în sudul Franței pentru a sprijini autoritățile locale în lupta cu incendiile de pădure se întorc acasă după două săptămâni de muncă intensă și dedicată.

Citește și: Câștigătorii etapei zonale a concursurilor pentru situații de urgență: ISU Alba, Sibiu și Mureș pe podium

Cei 40 de pompieri români, care au colaborat îndeaproape cu salvatorii francezi, au demonstrat un profesionalism remarcabil, contribuind la întărirea capacităților naționale de reacție și pregătire pentru situații de urgență similare. În timpul misiunii, echipele noastre au desfășurat patrule în zonele de risc, au participat la sesiuni de antrenament comune și au fost implicate în operațiuni reale de stingere a incendiilor.

Activarea și operaționalizarea modulului național specializat de stins incendii de pădure a fost realizată cu succes, având ca scop monitorizarea și stingerea focarelor de incendiu pe teritoriul Franței, conform indicațiilor partenerilor francezi.

YouTube video

„Felicităm colegii noștri pentru profesionalismul și dedicarea deosebită cu care au abordat această misiune crucială!” au transmis reprezentanții IGSU

Reaminiti faptul că, în perioada 1 – 31 iulie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a participat la un program organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar, destinat sprijinirii autorităților franceze în gestionarea incendiilor de pădure. Programul a inclus două echipe de câte 40 de pompieri fiecare, dotate cu 8 mijloace tehnice, care au acționat pentru monitorizarea și stingerea focarelor de incendiu. Obiectivele principale ale programului au fost reducerea timpului de răspuns în cazul incendiilor de pădure, eficientizarea pregătirii modulelor de intervenție ale statelor membre și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Programul de asistență, finanțat de Uniunea Europeană, a fost implementat ca măsură de sprijin pentru comunitățile franceze afectate de incendiile devastatoare din anii anteriori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată lângă Sebeș, pe drumul vechi al Pianului și de litieră de pădure la Geomal: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată lângă Sebeș, pe drumul vechi al Pianului și de litieră de pădure la Geomal: Intervin pompierii Două incendii de vegetație uscată și litieră de pădure au izbucnit joi după-masa lângă Sebeș, pe drumul vechi al Pianului, respectiv la Geomal. Citește și: FOTO | INCENDIU în localitatea Unirea I: Arde vegetație uscată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea