Rămâi conectat

Curier Județean

Noua „bibliotecă” de recreere se deschide pe Bulevardul Transilvaniei. Sala de jocuri de noroc stârnește controverse și comentarii online: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi”

Bera Larisa

Publicat

în

Noua „bibliotecă” de recreere se deschide pe Bulevardul Transilvaniei. Sala de jocuri de noroc stârnește controverse și comentarii online: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi”

Pe Bulevardul Transilvaniei, se deschide o nouă „bibliotecă de recreere”, dar nu una obișnuită. Este vorba despre o sală de jocuri de noroc, un loc destinat distracției și adrenalinelor, care a generat reacții variate în rândul internauților. Asta în contextul în care legea „păcănelelor” este tot mai strictă în România, tocmai pentru a reduce dependența jocurilor de noroc.

Citește și: Tentativă de tâlhărie la o sală de jocuri de noroc din Sebeș: Un tânăr de 17 ani din Șugag, REȚINUT de polițiști

În mediul online, comentariile nu au întârziat să apară. „Acolo se va citi numai Ion Slavici”, a glumit un internaut, făcând referire la contrastul între imaginea tradițională a unei biblioteci și noul spațiu de jocuri. Alt utilizator a adăugat: „Lângă ea o farmacie cu antidepresive să se facă, că va fi nevoie”, subliniind potențialul impact psihologic al jocurilor de noroc. Un alt comentariu ironic a fost: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi”, comparând noul spațiu cu celebrele centre de divertisment internaționale.

Deschiderea acestei săli a fost primită cu un amestec de entuziasm și scepticism. În timp ce unii văd în acest loc o oportunitate de a adăuga varietate în oferta de divertisment a orașului, alții se tem de posibilele efecte negative ale jocurilor de noroc, inclusiv problemele de dependență și impactul social.

Reamintim faptul că, legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare pe 29 aprilie. Scopul legii este să limiteze dependenţa de jocurile de noroc. Potrivit noii legi, operatorii de jocuri de noroc care pun la dispoziția clienților „păcănele” au obligația să obțină o aprobare primăriei pentru aceste activități. Documentul trebuie să ateste că sala de jocuri este amplasată într-o unitate localitate cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori.

De asemenea, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este obligat să înființeze și să actualizeze zilnic un registru public, accesibil online, care să includă toți operatorii autorizați pentru desfășurarea activităților în domeniul jocurilor de noroc.

Nerespectarea legii se pedepsește cu amenzi de la 100.000 la 200.000 lei, confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională și chiar anularea licenței.

Legea reduce de asemenea dimensiunile permise pentru reclamele stradale la jocuri de noroc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Inaugurarea platformei Turul Sitului UNESCO Roșia Montană: Eveniment special cu tur demonstrativ și proiecție de film

Bera Larisa

Publicat

în

Inaugurarea platformei Turul Sitului UNESCO Roșia Montană: Eveniment special cu tur demonstrativ și proiecție de film Astăzi, 28 iulie 2024, la ora 18.00, are loc inaugurarea platformei Turul Sitului UNESCO Roșia Montană în Piața Centrală a Roșiei Montane. Citește și: Răsturnare de situație în cazul Roșia Montană: Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea