Rămâi conectat

Curier Județean

Un urs periculos, condamnat la moarte în Italia, ar putea fi trimis în România. Care este motivul

Bera Larisa

Publicat

în

Un urs periculos, condamnat la moarte în Italia, ar putea fi trimis în România. Care este motivul

Italienii intenționează să trimită în România un urs care a atacat un turist într-o pădure. Deși animalul fusese condamnat la moarte, activiștii au reușit să obțină în instanță suspendarea ordonanței de împușcare a ursului.

Citește și: FOTO | Urs la plimbare pe o stradă din Vurpăr: Animalul, fotografiat pe lângă casele oamenilor

Motivul este că România ar putea accepta ursul. Asta în contextul în care, recent, o tânără a murit în urma unei întâlniri cu o ursoaică pe munte și sălbăticiunile se apropie tot mai mult de locuințele cetățenilor.

Președintele provinciei italiene Trento a emis un ordin de împușcare a ursului Kj1, care atacase un turist francez într-o pădure. Totuși, activiștii pentru drepturile animalelor au reușit să obțină în instanță suspendarea acestui ordin. Tribunalul Administrativ Regional din Trento a decis să amâne aplicarea măsurilor și să evalueze cele mai potrivite soluții pentru posibila capturare a ursului identificat ca Kj1, acceptând cererile organizațiilor de protecție a animalelor de a împiedica uciderea acestuia.

În plus, organizațiile au propus transferul ursului în România, avocata grupului „Onlus”, Francesca Patanella, afirmând că țara noastră este pregătită să primească animalul și considerând că ordinul de împușcare este inutil. Ea a subliniat că, având în vedere opțiunea de transfer, uciderea inutilă a ursului poate fi considerată un delict.

Este a doua oară când italienii vor să trimită un urs în România

În aprilie 2023, un jogger italian a fost ucis de un urs în Trento, o premieră în Italia. Ursoaica acuzată că a ucis joggerul, care era nevinovată, potrivit activiştilor pentru drepturilor animalelor, a fost separată de puii săi după incident şi dusă într-o incintă. Provincia Trentino din nordul Italiei a luat în considerare mutarea în România a ursului „problemă”, cunoscut atât sub numele de JJ4

După numeroase apeluri lansate de apărătorii drepturilor animalelor, autorităţile la nivel de provincie au anunţat că ursoaica, identificată sub numele de JJ4, va fi transferată în Germania în cursul anului, într-un refugiu situat lângă Pădurea Neagră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

AJOFM Alba: Platforma electronică de evidență a activităților casnice. Ghiduri de utilizare

Bera Larisa

Publicat

în

AJOFM Alba: Platforma electronică de evidență a activităților casnice. Ghiduri de utilizare Platforma electronică pentru gestionarea tichetelor de activități casnice este disponibilă la adresa https://tichete.anofm.ro. Aceasta oferă un mod eficient de a conecta beneficiarii casnici cu prestatorii de servicii, facilitând remunerarea activităților casnice ocazionale. Citește și: Tichete de activități casnice 2024: Noua modalitate de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea