Rămâi conectat

Politică Administrație

Foștii pesediști și useriști l-au exclus pe unul dintre cei mai vechi liberali din PNL Alba Iulia!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Foștii pesediști și useriști l-au exclus pe unul dintre cei mai vechi liberali din PNL Alba Iulia!

Biroul Politic Municipal al PNL Alba Iulia a votat cu majoritate de voturi excluderea din calitatea de membru al PNL a lui Rareș Buglea, unul dintre cei mai vechi liberali. Potrivit legitimației, Rareș Buglea, s-a înscris în partid în 24.09.1996, fiind unul dintre cei mai vechi membri și poate cel mai important lucru, nu a părăsit niciodată partidul așa cum au făcut-o alții!

Culmea ridicolului, noul Birou Politic Local al PNL Alba Iulia este format în cea mai mare parte din foști useriști, care au migrat odată cu primarul Gabriel Pleșa și din foști pesediști. Practic, foștii useriști și foștii pesediști au votat să îl dea afară pe liberalul Rareș Buglea! Curat liberalism!

Dacă excludem 5-6 vechi liberali, ceilalați membri ai Biroului Politic ai PNL Alba Iulia nu au însumați vechimea în partid a lui Rareș Buglea! Mulți dintre ei au părăsit PSD-ul pentru ciolanul mai mare și mai gustos al PNL Alba!

Deși PNL-iștii ne-au promis că ne transmit decizia de excludere, nu au făcut-o până la această oră. Însă, potrivit unor surse ale ziarulunirea.ro, textul acesteia denotă lacune în ce privește cunoașterea statutului partidului. Astfel, nu s-ar fi menționat faptul că potrivit art. 27 punctul 1, decizia trebuie validată de Biroul Politic Județean. Mai mult decât atât, cel exclus, Rareș Buglea, trebuia chemat în ședință și ar fi trebuit să i se comunice decizia. Până la această oră, vechiul liberal susține că nu a primit decizia de excludere și a aflat de ea de la colegii de partid. Acum, dacă ai migrat între USR și PNL sau de la PSD la PNL, ce mai contează statulul partidului, nu?

Vezi aici: Noua componență a Biroului Politic Local al PNL Alba Iulia

Contactat de ziariștii de la ziarulunirea.ro, Rareș Buglea a declarat:

„Aflu ” pe surse” că noul birou interimar, condus de noul președinte al organizației PNL Alba Iulia, în prima lor sedință au propus și votat excluderea mea din PNL. Gabriel Pleșa, proaspăt reîntors în partid a promis încă din seara alegerilor răzbunare asupra unor persoane care i-au fost potrivnice și iată și primele demersuri în acest sens.

Întors din USR, cu un mic viraj spre PSD, Gabriel Pleșa uită de principiile liberale și mai ales de cele democratice și după mulți ani în care a visat și și-a dorit puterea , ca orice spirit slab, o dată ce o deține nu se poate stăpâni să nu facă abuz de ea.

Lui Pleșa i-am reproșat trădarea față de liberali și liberalism, i-am reproșat deschiderea față de traseiști și oportuniști și asta mai ales atunci când i-am văzut componenta listei de la CL, la fel arată acum și biroul interimar de care s-a folosit pentru a mă exclude.

Nu este Gabriel Pleșa primul liberal cu funcție (căci lider îmi este greu să-i spun) pe care eu îl critic, sau îmi permit să-i cer alinierea la doctrină și statut, am criticat deschis uneori pe T. Atanasiu, pe S. Crețu, pe M Hava … sunt poate un neastâmpărat și cu un spirit de conservare mai scăzut, dar niciunul dintre aceștia nu s-au dovedit atât de frustrați, sau cu ego atât de bolnăvicios, încât să se răzbune prin excluderea mea!

Armată de strânsură formată din PSD-iști, USR-iști și ALDE-iști cu care Gabriel Pleșa s-a înconjurat ca să ocupe tronul și gestul excluderii mele nu-mi provoacă mie în plan personal o mare pagubă, însă spiritului liberal și democratic al acestui partid istoric i se aplică o lovitură foarte dură!

Dragă Gabriel Pleșa, dacă acum patru ani ai considerat că mă sacrific pentru tine, ca tu să ajungi acolo unde ești și din prietenie îți voi tolera toate derapajele și încălcările de cuvânt, toate promisiunile uitate și tot populismul nedemn de un liberal te anunț, dacă nu te-ai prins până acum, că te-ai înșelat amarnic! Și cu toate amenințările, cu ordinul tău de demolare a investiției mele, cu amenda record pe care mi-ai aplicat-o, cu excluderea din partid în stil sovietic…cu toate câte vor urma eu nu mă voi dezice de cauză și de crez!

Cu nestrămutată credință, Rareș Buglea-liberal”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare

Bera Larisa

Publicat

în

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare Astăzi, 22 iulie 2024, a fost semnat contractul de finanțare al proiectului care prevede construirea rețelei de canalizare în satul Dumitra din comuna Sântimbru, a anunțat Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sântimbru. Citește și: FOTO | Două stații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea