Rămâi conectat

Actualitate

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cei care consumă energie în mod responsabil vor fi recompensați. Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie

„Am avut o primă întâlnire informală cu un grup de lucru, cu furnizorii, cu distribuitorii, cu experţii din minister, cu ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energetic n.r). Bineînţeles că ne uităm şi trebuie să mergem acolo unde alte state deja sunt de ani de zile şi anume să-i premiem pe acei care prin modul în care consumă energie ajută şi Sistemul Energetic Naţional. Nu avem un atare cadru în acest moment în România.

Asta înseamnă că, dacă eu sunt consumator şi aleg să consum mai multă energie electrică în jurul prânzului, când am această energie solară ieftină în piaţă, voi avea o factură mai mică la sfârşitul lunii. Sau, în oglindă, dacă aleg să am un consum mai mic seara, când e vârf de consum la nivel naţional, de asemenea, să am o factură mai mică. Această idee o vom duce la bun sfârşit. Am încredere”, a explicat Burduja.

Citește și: Prosumatorii vor avea posibilitatea să compenseze producția de energie electrică cu facturile la gaz sau alt loc de consum: Ce schimbări ar putea aduce modificarea legislativă

Ministrul a adăugat că săptămâna viitoare urmează ca fiecare parte participantă la dialog să vină cu soluţii, cu propuneri concrete.

„Dacă e nevoie de reglementare, în zona ANRE avem toată deschiderea, în zona de legislaţie primară, secundară, ministerul are toată deschiderea, dar vrem să facem un cadru corect, în care şi participanţii la sectorul energetic şi consumatorii să aibă confortul că un comportament responsabil, eficient, va fi şi recompensat”, a punctat Sebastian Burduja.

Ce se întâmplă cu compensarea facturilor la energie

În ceea ce privește compensarea și plafonarea prețurilor la energie, există o limită de aplicare a acestor măsuri, ”cel puțin până primăvara lui 2025”, arăta ministrul într-o declarație anterioară. Totuși, o anumită categorie va beneficia în continuare de aceste facilități.

Ministrul asigră că până la finalul anului prețurile la energia electrică nu vor fi modificate și că pentru ceea ce urmează se poartă discuții la nivel european.

”Un consumator vulnerabil, repet, un român care trăieşte pe salariul minim sau care are o gospodărie cu foarte mulţi copii, cu venituri reduse, ar trebui să primească un nivel de sprijin diferit de o gospodărie care la finalul lunii stă acasă pe 3.000 – 5.000 – 10.000 de euro”, spunea Sebastian Burduja.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea