Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Alin Ignat, deputat PNL de Alba: “Dacă un singur pensionar este nedreptățit de recalcularea pensiilor, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Ignat, deputat PNL de Alba: “Dacă un singur pensionar este nedreptățit de recalcularea pensiilor, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă.”

Dacă la un singur pensionar din România nu ajunge decizia de recalculare și pensia calculată pe noua lege, la 1 septembrie, ministra PSD a muncii trebuie să plece acasă pe loc.

Din informațiile pe care le am din zona Ministerului Muncii, doamna Bucura Oprescu – PSD minte cu seninătate la televizor, când spune că recalcularea pensiilor merge brici, iar emiterea deciziilor pe noua lege este în grafic.

În teren, în schimb, este haos în procesul de recalculare, iar sub coordonarea dezastruoasă a ministrei muncii realitatea este următoarea:

– Se lucrează cu 4 programe informatice din care se preiau și în care se introduc informațiile din dosarele de pensie (softul în care se introduc în format digital dosarele de pensie, cele două softuri pe care s-au lucrat dosarele în ultimii 30 de ani și aplicația informatică prin care se emit deciziile în baza noii legi). Unele se importă corect, altele incomplet, altele trebuie introduse manual, făcând ghiveci din calculul pensiei oamenilor.

– Sunt case de pensii care NU au finalizat introducerea în format digital a dosarelor de pensie – pas premergător și OBLIGATORIU pentru a putea realiza recalcularea pensiilor. Ministra se laudă că a închis de mult această etapă. FALS.

– Sunt case de pensii care emit decizii pe bandă rulantă pentru că NU verifică ulterior deciziile emise, ignorând erorile de calcul ce pot rezulta din preluarea datelor între programele informatice. Ministra muncii se laudă la televizor cu mii de decizii emise, în realitate nu înțelege ce se întâmplă dincolo de biroul din Minister, pentru că nu înțelege domeniul.

– Din cauza incompetenței de la vârful Ministerului, pensionarii se vor putea trezi cu pensii calculate greșit. Concret: fie vor avea pensii majorate pe un calcul eronat și ulterior vor fi obligați să restituie banii, fie nu vor beneficia de majorări în prima fază, urmând să li se facă dreptate după luni sau chiar ani de zile, când s-o sesiza cineva.

– Casele de pensii nu știu la această oră cum vor lucra, în ce program informatic și cu ce formulă, dosarele noi de după data de 1 septembrie.

Sper că doamna Bucura Oprescu are demisia scrisă și pregătită pentru un previzibil eșec al recalculării pensiilor la 1 septembrie. Iar dacă un singur pensionar este nedreptățit, acela este eșecul clar și exclusiv al ministrei PSD de la Muncă.

Alin Ignat, deputat liberal de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Claudiu Răcuci, senator PNL Alba: Rolul premierului este de a adopta măsuri de rezolvare a problemelor românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rolul premierului este de a adopta măsuri de rezolvare a problemelor românilor Declarația primului-ministru la adresa ministrului Energiei reprezintă un atac la persoană nefondat și nedocumentat. Ministrul Sebastian Burduja este în funcție de doar un an, timp în care a încercat să remedieze o serie de disfucționalități existente în planificarea și gestionarea proiectelor energetice din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea