Rămâi conectat

Curier Județean

Peste 1500 de persoane din județul Alba, au beneficiat de serviciile punctelor de prim ajutor, înființate pe timp de caniculă de Crucea Roșie Română

Bera Larisa

Publicat

în

Peste 1500 de persoane din județul Alba, au beneficiat de serviciile punctelor de prim ajutor, înființate pe timp de caniculă de Crucea Roșie Română

Peste 1500 de persoane au beneficiat de serviciile oferite în cele patru puncte anti-caniculă, înființate de Crucea Roșie Română Filiala Alba în zonele intens circulate din cele mai mari municipii din Alba, respectiv Alba Iulia, Aiud și Sebeș.

Citește și: Avertizare COD ROȘU de CANICULĂ | Măsuri luate în județul Alba pentru populație: Puncte medicale de prim ajutor dotate cu apă potabilă care să fie distribuită gratuit

În ultimele 7 zile cu temperaturi caniculare și disconfort termic, angajații și voluntarii organizației, alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Alba, au oferit apă potabilă trecătorilor, i-au informat cum să se protejeze de caniculă și le-au măsurat tensiunea arterială. În total, 1516 persoane au beneficiat, în aceste zile, de serviciile punctelor anti-caniculă.

Punctele de prim ajutor pe timpul caniculei au funcționat în zonele: Alba Iulia – 2 puncte de prim ajutor: în centrul municipiului, în fața complexului comercial Mercur City și pe Bulevardul Transilvaniei, lângă BCR, Aiud – în centrul municipiului, pe artera principală, lângă sediul BCR și în Sebeș – în zona centrală a municipiului, în fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Măsurile anti-caniculă au fost luate în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba și cu administrațiile locale din municipiile Alba Iulia, Aiud și Sebeș.

„Colegii și voluntarii noștri au fost alături de cetățenii județului în punctele de prim ajutor, înființate pe timp de caniculă în zone circulate din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, unde au oferit zilnic apă rece, au măsurat tensiunea arterială și au oferit trecătorilor sfaturi utile cum să se protejeze de temperaturile ridicate și de disconfortul termic. Vom continua să oferim întreg suportul nostru autorităților locale și județene pentru ajutarea populației pe toată perioada în care vremea va fi caniculară”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba.
Punctele de prim ajutor pe timpul caniculei au funcționat zilnic, între orele 11:00 și 17:00.

Sfaturi utile pentru a vă proteja de caniculă:

– Rămâneți în casă și limitați cât mai mult expunerea la soare.
– Consumați multă apă și evitați utilizarea sării.
– În cazul în care trebuie să ieșiți din casă la orele cu temperaturi ridicate, purtați haine ușoare, răcoroase, colorate deschis, care acoperă cât mai mult pielea.
– Protejați-vă fața și capul purtând o pălărie cu boruri largi.
– Nu consumați băuturi alcoolice deoarece acestea favorizează deshidratarea.
– Evitați consumul de băuturi cu conținut ridicat de cofeină sau de zahăr deoarece sunt diuretice.
– Încercați să evitați pe cât posibil muncile extenuante în partea cea mai călduroasă a zilei.
– Mâncați regulat, echilibrat și ușor.
– Nu lăsați niciodată copiii sau animalele singure în autovehicule închise.
– Păstrați contactul cu vecinii și rudele despre care știți că au afecțiuni medicale, astfel încât să puteți să îi ajutați în cazul în care au nevoie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sancțiuni de până la 12.000 de lei pentru posesorii de animale: Ce condiții trebuie oferite necuvântătoarelor

Bera Larisa

Publicat

în

Sancțiuni de până la 12.000 de lei pentru posesorii de animale: Ce condiții trebuie oferite necuvântătoarelor Deținătorii de animale, inclusiv cele de companie, sunt obligați să le asigure condiții adecvate de bunăstare. Nerespectarea acestor obligații poate atrage sancțiuni financiare de până la 12.000 de lei și, în cazuri grave, la confiscarea animalelor de către autorități. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea