Rămâi conectat

Curier Județean

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge!

Unirea Ziarul

Publicat

în

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge!

Un bărbat din Alba Iulia care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul. Instanța a admis, în 2 iulie a.c., acordul și l-a condamnat pe șofer la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 25 ianuarie a.c., seara, șoferul (C.V.) a condus autoturismul pe Bulevardul Ferdinand I, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de 1,41 mg l alcool pur în aerul expirat, fiind oprit în trafic de organele de poliție aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Analizele medicale efectuate la spital au indicat o îmbibație alcoolică 3,00 g/l alcool pur în sânge la ora 21:14 și 2,76 g/l alcool pur în sânge la ora 22:22.

Din cuprinsul examenului clinic întocmit de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, rezultă că inculpatul a avut un comportament expansiv, a prezentat tulburări emoțional-instinctuale, facies hiperemic, nistagmus şi a emanat halenă alcoolică.

Citește și: Șofer de 37 de ani din Cugir prins BEAT la volan de către polițiști: Avea o alcoolemie de 0,55 mg/l

„Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, declarație menținută în calitate de inculpat, numitul a recunoscut săvârșirea infracțiunii, arătând că în data de 25.01.2024, în intervalul orar 18:00 – 20:00, a consumat aproximativ 300 ml whisky, fără aport alimentar, aspect ce rezultă și din cuprinsul procesului-verbal de constatare a infracțiunii flagrante”, se precizează în hotărârea intanței de judecată.

„Urmarea imediată constă în atingerea adusă relaţiilor sociale referitoare la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice şi crearea unei stări de pericol, din cauza aflării pe drumurile publice a unor autovehicule conduse de persoane care, consumând băuturi alcoolice, nu mai sunt în plenitudinea aptitudinilor fizice şi psihice, au o viteză de reacţie scăzută şi simţuri diminuate, ce le împiedică să răspundă prompt la situaţiile periculoase din trafic.

Fiind o infracţiune de pericol, legătura de cauzalitate între faptă şi urmarea produsă rezultă din însăși săvârșirea faptei. Sub aspectul laturii subiective, infracțiunea a fost săvârșită cu intenție indirectă în sensul că, deşi inculpatul nu a urmărit crearea unei stări de pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, acesta a acceptat posibilitatea creării unei asemenea stări virtual periculoase, decurgând din împrejurarea că a condus autovehiculul având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală prevăzută de lege”, a susținut magistratul care a pronunțat hotărârea.

Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul va fi obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parc fotovoltaic amenajat între Sâncel şi Blaj, o investiţie de 4,5 milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Parc fotovoltaic amenajat între Sâncel şi Blaj, o investiţie de 4,5 milioane de euro O firmă din Bucureşti vrea să investească peste 4,5 milioane de euro în amenajarea unei centrale fotovoltaice la ieşirea din Sâncel spre Blaj, pe un teren amplasat în partea dreaptă a drumului judeţean. Firma în cauză a depus solicitare de emitere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea