Rămâi conectat

Curier Județean

RISC de pene de curent în creștere în România, din cauza CANICULEI. Ce spune Ministrul Energiei

Bera Larisa

Publicat

în

RISC de pene de curent în creștere în România, din cauza CANICULEI. Ce spune Ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat joi că fenomenele meteorologice, precum furtunile și canicula, pot provoca pene de curent. El a îndemnat românii să rămână calmi în aceste momente.

Citește și: Facturile la energie rămân plafonate până în 2025. Ce spune Ministrul Energiei

„În momentul în care ai condiţii meteo aparte, că vorbim de caniculă, că vorbim de furtuni, că vorbim de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea şi pene de curent. Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să ducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a declarat Sebastian Burduja, joi, la Digi24, potrivit News.ro.

Întrebat ne aşteptăm la astfel de pene de curent în condiţiile caniculei din următoarele zile, Burduja a afirmat: „Este posibil să apară”.

Meteorologii anunţă cod portocaliu de caniculă vineri, pentru aproape toată ţara. Sâmbătă şi duminică, pentru cea mai mare parte a ţării a fost emisă avertizare cod roşu, fiind anunţate temperaturi de 41 de grade.

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a declarat, joi, în şedinţa operativă de la Palatul Victoria, având ca scop stabilirea măsurilor necesare gestionării situaţiei generate de valul de caniculă care afectează România, că luni, marţi şi miercuri, echipa ANM ia în considerare să prelungească Codul Roşu, pentru că debutul săptămânii viitoare ar reprezenta vârful acestui episod de caniculă. Ea a precizat că este o situaţie fără precedent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”

Bera Larisa

Publicat

în

Rezultate remarcabile pentru ISU Alba: Popa Ioan și Avram Mihai au obținut locul I, la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier” Patru pompieri din cadrul ISU Alba au participat în cursul acestor zile la etapa națională a Concursului “Cel Mai Puternic Pompier”, care a reunit aproape 100 de salvatori militari din 28 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea